1

Διέσχισε εμπόλεμες ζώνες και περιοχές της ανθρώπινης δυστυχίας, προσφέροντας αλληλεγγύη και φροντίδα. Ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης είναι ένας άνθρωπος που φέρει την ιεροσύνη και τιμά το σχήμα και τη ρήση “αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”.

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, με καταγωγή από την Ελευθερούπολη Καβάλας, είναι διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και διδάσκει στο ΔΠΘ Αυτισμό. Είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού στον Αυτισμό και μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη γλώσσα και φιλολογία και στην προσχολική αγωγή.

Μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Harvard για τον Αυτισμό και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για την αντιμετώπιση του πόνου. Είναι εθελοντής του ΟΗΕ επί 33 χρόνια. Συμμετείχε σε αποστολές στην Καλκούτα με τη Μητέρα Τερέζα, στο Γιοχάνεσμπουργκ με την ομάδα του Nelson Mandela και στη Γιουγκοσλαβία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Υπηρετεί στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και είναι Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δείτε τη συνέντευξη του αρχιμανδρίτη στην τηλεόραση της ΕΡΤ:

https://www.kavalapost.gr/kinonia/258172/archimandritis-dr-apostolos-kavaliotis-iereas-toy-charvarnt-politis-tis-agapis-vinteo


Δημοσίευση σχολίου

  1. Συγχαρητήρια στον Αρχιμανδρίτη Π. Απόστολο Καβαλιώτη !! Τον έχουμε στο πανεπιστήμιο ! Είναι παράδειγμα ! Είναι το πρότυπο μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top