0

Για περίπου 40 χρόνια τάισε χιλιάδες κόσμου με τα πεντανόστιμα φαγητά της καντίνας "Ο Μαύρος" που διατηρούσε στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το "Μαύρος" ήταν το παρατσούκλι του Ντετσμί από την Κομοτηνή που πολύ μικρός μετανάστευσε για το μεροκάματο και η Θεσσαλονίκη τελικά τον κέρδισε. Ξεκίνησε πουλώντας κουλούρια ενώ την δεκαετία του '70 ξεκίνησε να ψήνει σάντουιτς, επάγγελμα με το οποίο έγινε γνωστός και το κράτησε για 4 δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους ντόπιους η καντίνα του Ντετσμί που λειτουργούσε μέρα και νύχτα, προσέφερε από τα νοστιμότερα σάντουιτς στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αν και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο ίδιος έγινε ονομαστός για τα σουβλάκια και τις πανσέτες που παρασκεύαζε με μεγάλη μαεστρία!

Η είδηση της απώλειας του Ντετσμί στεναχώρησε φίλους και πελάτες από την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, καθώς η καντίνα του ήταν διάσημη σε όλη την Ελλάδα ενώ χιλιάδες είναι τα σχετικά σχόλια στο Facebook. (σχετικά δημοσιεύματα εδώ, εδώ κι εδώ - η σελίδα της καντίνας εδώ)

Καλό του ταξίδι και καλή ανάπαυση. Σίγουρα ήταν μία προσωπικότητα που δεν θα ξεχαστεί.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top