0

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα έβαλε στο στόχαστρο ο πρώην υπουργός Τύπου και εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, νυν τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με αφορμή την ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης - Εδεσσας και Δράμας - Αμφίπολης.

Ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αναφέρει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει 10 εκατομμύρια ευρώ για τις απαλλοτριώσεις στο έργο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας τα οποία όμως έμειναν αναξιοποίητα καθώς, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επέδειξε πλήρη απραξία.

"Και σήμερα Μητσοτάκης, Καραμανλής και Τζιτζικώστας προσέφυγαν στην προπαγάνδα για να κρύψουν την πλήρη εγκατάλειψη των μεγάλων οδικών έργων και στη Μακεδονία. Και ενώ επί μεγάλο χρονικό διάστημα μοίραζαν προσδοκίες στην περιοχή για την ένταξη των αξόνων «Θεσσαλονίκη-Έδεσσα» και «Δράμα-Αμφίπολη» στο Ταμείο Ανάκαμψης, σήμερα επιστρέφουν στην τακτική των ΣΔΙΤ, χωρίς σαφές πλαίσιο υλοποίησης των έργων, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις. Ο χρόνος που χρειάζεται για τις απαλλοτριώσεις είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο που απομένει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή μπορεί να τους ενδιαφέρει η προπαγάνδα, αλλά τους πολίτες τους ενδιαφέρει η ουσία και η αναβάθμιση των υποδομών", υπογράμμισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σε ανακοίνωσή τους.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες είχε ξεκινήσει διάλογος για το ζήτημα των μεταφορών από και προς την Θεσσαλονίκη με τον επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας" και περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Κατσιμίγα να παρουσιάζει τις θέσεις του για το ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης, κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα της οδικής σύνδεσης Δράμας - Αμφίπολης το οποίο, όπως ανέφερε είναι στάσιμο για δεκαετίες με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την επόμενη ημέρα να παρουσιάζει την είδηση της εξασφάλισης χρηματοδότησης του οδικού άξονα, ανακοίνωση που έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top