0

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ισραηλινή, φιλοκυβερνητική, εφημερίδα Israel Hayom, ο Χικμέτ Χατζίεβ, ειδικός σύμβουλος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου του Αζερμπαϊτζαν, δήλωσε ότι ο Αζερος Πρόεδρος, Ιλχαμ Αλίγιεβ, είναι πάντα πρόθυμος να φιλοξενήσει μια τριμερή συνδιάσκεψη Ισραήλ - Τουρκίας - Αζερμπαιτζαν με σκοπό τη συμφιλίωση και την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ.

«Η Τουρκία είναι αδελφή - χώρα του Αζερμπαϊτζαν και το Ισραήλ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Οι κοινωνίες μας πρέπει να γνωριστούν μεταξύ τους και το Αζερμπαϊτζαν είναι πρόθυμο όποτε του ζητηθεί να φιλοξενήσει μια τέτοια τριμερή συνδιάσκεψη», σχολίασε ο Χατζίεβ. 

Όσο για την αμερικανική αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, χαρακτήρισε την κίνηση του Προέδρου Μπάιντεν ως ένα «ιστορικό λάθος».

Την πληροφορία αυτή αναγράφει στο δημόσιο προφίλ του στο Facebook ο Δρ. Γαβριήλ Χαρίτος, ερευνητής του Ινστιτούτου Μπεν - Γκουριόν που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ:

https://www.facebook.com/gabriel.haritos/posts/10158208562367338


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top