0


Αλλη μία έκπληξη από το ανερχόμενο και σχεδόν βέβαιο για συμμετοχή στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό κόμμα των "Πρασίνων" στην Γερμανία, αυτή την φορά με αφορμή την επέτειο για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Στον ίδιο ρυθμό που χάραξε η πρόεδρος αλλά και γνωστή ευρωβουλευτής του κόμματος το τελευταίο διάστημα, η αντιπρόεδρος του κόμματος Claudia Roth αναφέρθηκε στην Γενοκτονία των Αρμενίων "και άλλων χριστιανικών εθνοτήτων" εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως "ιστορικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, εκτόπισης και γενοκτονίας".

Οπως η ίδια η Κλαούντια Ρωθ ανέφερε, η γερμανική βουλή έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων από το 2016 αλλά αναφέρθηκε ανοιχτά και στον ρόλο που έπαιξε τότε η Γερμανική Αυτοκρατορία ως βασική σύμμαχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι "Πράσινοι" τόσο στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό, όσο και στην Ευρωβουλή φαίνεται να έχουν αναλάβει τον ρόλο του "βαρέως πυροβολικού" της αμερικανικής διοίκησης Μπάιντεν καθώς πλέον εκτός των σκληρών δηλώσεων για Πούτιν και Ερντογάν, προχωρούν σε έκφραση ριζοσπαστικών πολιτικών θέσεων ενάντια στο παραδοσιακό γερμανικό "βαθύ κράτος".

Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ:


Διαβάστε επίσης:

- Perifereiaka.gr -

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top