0

Πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων βγαίνει αυτή την στιγμή στις δημοσκοπήσεις η υποψήφια καγκελάριος των "Πρασίνων" στην Γερμανία, πράγμα που σημαίνει πως αν αυτή την Κυριακή γινόταν εκλογές οι "Πράσινοι" θα ήταν πρώτο κόμμα.

Από την πλευρά της η ίδια η Annalena Baerbock μόλις 2 ημέρες μετά το "χρίσμα" της υποψηφιότητάς της για την καγκελαρία και σε διαδικτυακή συζήτηση με τους οπαδούς των "Πρασίνων" προέβη σε επίθεση κατά των "αυταρχικών" όπως τόνισε Ερντογάν και Πούτιν με κύριο επιχείρημα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα δύο αυτά καθεστώτα.

Η συνέντευξη της Annalena Baerbock: (στα γερμανικά)

https://www.facebook.com/abaerbock/videos/1196544084113523

Στο ζήτημα της Ρωσίας η Ανναλένα Μπαίρμποκ προχώρησε ακόμη παραπέρα κάνοντας αναφορά και στον υπό κατασκευή αγωγό αερίου Nord Stream 2, αγωγό που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινούσε από την Ρωσία και θα κατέληγε στην Γερμανία μέσω της θάλασσας, υποστηρίζοντας πως πρέπει να σταματήσουν τα σχέδια για την ολοκλήρωσή του.


Η εκτίμησή μας

Οι θέσεις της υποψήφιας καγκελαρίου της ανερχόμενης πολιτικής δύναμης των "Πρασίνων" στην Γερμανία ταυτίζονται ολοένα και περισσότερο με την αμερικανική πολιτική της διοίκησης Μπάιντεν και αυτό αφορά πολύ τους δύο προαναφερόμενους ηγέτες σε Ρωσία και Τουρκία ενώ, αν οι σχέσεις Αμερικής με Ρωσία & Τουρκία φτάσουν στα άκρα, πράγμα καθόλου απίθανο να συμβεί, αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην αναγκαστική αναβάθμιση του ρόλου του κράτους της Ελλάδας στον γεωπολιτικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για την ευρύτερη περιοχή.

Η σημασία για την Τουρκία

Ο δε Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βλέπει τους παλιούς υποστηριχτές του να φεύγουν ένας - ένας καθώς μετά τον φίλο και συνεργάτη του Τραμπ σειρά "για τα αποδυτήρια" παίρνει και η σταθερή υποστηρικτής του Γερμανίδα απερχόμενη καγκελάριος Μέρκελ, με την Annalena Baerbock (που πολλοί λένε πως στον μετεκλογικό πολυκομματικό κυβερνητικό σχηματισμό στην Γερμανία θα μπορούσε να είναι η επόμενη καγκελάριος) να έχει ήδη ανοίξει τα χαρτιά της εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν κάνοντας αναφορά ακόμη και σε εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Τουρκία, ακόμη και για τα "αόρατα" υποβρύχια που το ελληνικό κράτος δεν θέλει η Τουρκία να αποκτήσει.

Δείτε το βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ:



- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top