0

Είναι γεγονός ότι η Κομοτηνή σαν πόλη ουδέποτε διεκδικούσε το βραβείο καλαισθησίας και πολεοδομικής ευταξίας, ούτε βέβαια αποτελούσε τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης επισκεπτών. Η εικόνα της τα τελευταία χρόνια μάλιστα είχε τα έντονα χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης που ταλάνιζε τη χώρα την τελευταία δεκαετία με ελάχιστες εξαιρέσεις παρεμβάσεων οι οποίες ήταν απολύτως απαραίτητες.

Η συζήτηση που άνοιξε προσφάτως μετά την πρωτοβουλία του Δήμου να προτείνει αισθητικές παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και του πάρκου νομίζω ότι αποτελεί επιτέλους ένα πρώτο βήμα για να αποδεχτούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Είναι δε φυσικό στη συζήτηση αυτή να εκφράζονται αντίθετες γνώμες και προτάσεις γιατί αυτό επιβάλει η Δημοκρατία και η αυτονόητη κατά τη γνώμη μου, ενεργή συμμετοχή των δημοτών για τον τόπο τους, αρκεί βέβαια η άποψη να μην υπερβαίνει το γνωστικό αντικείμενο που ο καθένας έχει  (δεν είμαστε όλοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί). Στα πλαίσια λοιπόν που επιτάσσει η λογική και η αγάπη για τον τόπο μας μπορούμε να συμφωνήσουμε και να συνθέσουμε μια πρόταση που ως επί το πλείστον θα τυγχάνει της μεγαλύτερης αποδοχής.  

Ο Δήμος ως θεσμικός διαχειριστικός φορέας έχει την μεγάλη ευκαιρία να συνθέσει και να αναδείξει την βούληση των ανθρώπων που καλείται να υπηρετήσει. Είναι λοιπόν ένα στοίχημα που μένει να το κερδίσει ή να το χάσει, όπως κατάκτησε το ευρωπαϊκό βραβείο: «Ειδική μνεία για την πόλη που αντιμετώπισε την προσβασιμότητα σαν ευκαιρία». 

Προσωπικά προτιμώ τη δράση και την διάθεση δημιουργίας, από την ασφάλεια της παθητικής διαχείρισης των πραγμάτων. 

Η πρόταση συνεπώς θα πρέπει να είναι  «Πάμε μπροστά» «Όλοι μαζί»

ΥΓ. Παρεπιπτόντως η πρόταση της αρχιτεκτονικής ομάδας του Μηνά Κοσμίδη που προβλήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, αν μη τι άλλο καταδεικνύει συνέπεια και υπεύθυνη εργασία.


Γιώργος Κυμπαρίδης

πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

πρ. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

https://www.facebook.com/kymparidis/posts/3827508730705914

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top