0

Πολλά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με προβλήματα υγείας που εμφάνισαν πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους με το φάρμακο της εταιρείας Astra Zeneca. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ιταλία απέσυραν παρτίδα εμβολίων της εταιρείας και ανέστειλαν εμβολιασμούς μετά από αιφνίδιο θάνατο, στην Ιρλανδία η επιτροπή εμβολιασμών συνιστά την προληπτική αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca, στην Νορβηγία θρόμβωση υπέστησαν τρεις υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της ίδιας εταιρείας ενώ τέλος ανάλογα προβλήματα σε εμβολιασθέντες παρουσιάστηκαν και στην Ελλάδα την ώρα που η ίδια η εταιρεία παρουσιάζει καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ χώρες όπως η Δανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Βουλγαρία ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με το φάρμακο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ωστόσο η ίδια η εταιρεία απάντησε πως "πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, και φάνηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων" την ίδια ώρα που η ανεξάρτητη ιστοσελίδα Fact Check Cyprus, η οποία όπως αναφέρει "αποτελείται από μια ομάδα επιστημόνων η οποία εθελοντικά διαψεύδει ανακριβείς ή ψευδείς αναρτήσεις στον Κυπριακό κυβερνοχώρο" υποστηρίζει πως "δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca Covid-19 συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θρόμβων αίματος".

Δεν λείπουν όμως αναφορές για προβλήματα σε σχέση με εμβολιασμούς με σκευάσματα και άλλων εταιρειών καθώς σύμφωνα με το BankingNews.gr "αυξάνονται οι θάνατοι από τα εμβόλια της Pfizer σε Νορβηγία, ΗΠΑ" ενώ ο ίδιος δικτυακός τόπος σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει πως "stop έβαλαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές στο εμβόλιο της Moderna στην Καλιφόρνια λόγω ασυνήθιστα πολλών και σοβαρών παρενεργειών".

- perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top