0

Σε ανοιχτή ενδοπαραταξιακή σύγκρουση οδηγείται η διοικούσα παράταξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ "Περιφερειακή Αναγέννηση", με τον επικεφαλής της και Περιφερειάρχη να έχει «χάσει τη μπάλα» και να λειτουργεί εκδικητικά.

Το χρονικό του «εμφύλιου» στην παράταξη Μέτιου 

Στις 28 Μαρτίου ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, παραιτήθηκε από την παράταξη της συμπολίτευσης "Περιφερειακή Αναγέννηση", εκτοξεύοντας βέλη προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον οποίον αποκάλεσε «μεταβατικό» αλλά και χωρίς όραμα (εδώ).

Στις 24 Αυγούστου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως αποφάσισε... να «απομακρύνει» από την παράταξη τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ, Μιχάλη Αμοιρίδη, και ότι θα είναι εκτός του ψηφοδελτίου της "Περιφερειακής Αναγέννησης" στις επόμενες περιφερειακές εκλογές (εδώ).

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, με μια επιστολή διαμαρτυρίας - καταπέλτη, καταλογίζει αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά στον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστο Μέτιο (εδώ).

Στις 11 Δεκεμβρίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστου Μέτιου, ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον κ. Αργύρη Πατακάκη και πλέον θα ασκεί μόνο εκείνες που ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη» ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ενώ παράλληλα το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με δελτίο Τύπου απαντά στην επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Πατακάκη (εδώ).

Στις 12 Δεκεμβρίου οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας της "Περιφερειακής Αναγέννησης", σε κοινή δήλωσή τους, υποστηρίζουν πως με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο έχουν στενή και εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Π.Ε. Δράμας και δηλώνουν ότι δεν ακολουθούν τον κ. Πατακάκη στην πορεία που αποφάσισε να ακολουθήσει.

Την επόμενη μέρα, και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις», ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Χρήστος Μέτιος, μοιράζει «οφίτσια» στους «πιστούς» περιφερειακούς συμβούλους της Δράμας.

Με δελτίο Τύπου το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης ανακοινώνει:

«...μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για ανάκληση των αρμοδιοτήτων του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, οι αρμοδιότητες Διοίκησης για την Π.Ε. Δράμας μεταβιβάζονται στους Περιφερειακούς Συμβούλους ως εξής:


  • Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Περιβάλλοντος καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μεταβιβάζονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο.
  • Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας μεταβιβάζονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κώστα Κινατζίδη.
  • Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας μεταβιβάζονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο.
  • Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης μεταβιβάζονται στην Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Γεωργία Χειράκη.»


* Στη φωτογραφία ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας με τους τρεις από τους τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους Δράμας της "Περιφερειακής Αναγέννησης", όταν σύσσωμοι υποστήριζαν την υποψηφιότητα του κ. Πατακάκη για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top