0

Τρίτωσε το… καλό στο Αεροδρόμιο της Καβάλας! Ακόμη μία «απόβαση» αεροπορικής εταιρίας στο «Μέγας Αλέξανδρος»

Μετά την EasyJet και τη Eurowings και η Wizz Air μεταφέρει τις πτήσεις της λόγω των έργων αναβάθμισης του «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Μετά την EasyJet (διαβάστε σχετικά εδώ) και τη Eurowings (διαβάστε εδώ) ακόμη μία αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε επισήμως τη ματαίωση δρομολογίων μέχρι νεωτέρας από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και την εκτέλεσή τους μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι εταιρίες προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση λόγω των έργων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα και μέχρι τις αρχές Μαρτίου στον κύριο διάδρομο προσαπογειώσεων του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη Wizzair, από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2017 οι επιβάτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η εταιρία προσφέρει επίσης την επιλογή της πλήρους επιστροφής χρημάτων στους επιβάτες που δεν επιθυμούν την αλλαγή αυτή.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αεροδρομίου «Μακεδονία»

«Σας ενημερώνουμε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Easyjet, Eurowings, Wizzair εκτελούν μέχρι νεωτέρας όλα τους τα δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή προγραμματισμό των πτήσεων καθώς επίσης και για τα θέματα που αφορούν στη μετάβασή σας από και προς το αεροδρόμιο της Καβάλας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα».

Η ενημέρωση της Wizz Air προς τους επιβάτες της

«Λόγω των έργων ανακατασκευής, ο κύριος διάδρομος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης είναι κλειστός για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν επιτρέπει στη Wizz Air να εκτελεί πτήσεις από το αεροδρόμιο. Συνεπώς, η Wizz Air θα πραγματοποιήσει τις πτήσεις της Θεσσαλονίκης από το αεροδρόμιο της Καβάλας (KVA) με αμετάβλητο χρονοδιάγραμμα μέχρι την επόμενη ειδοποίηση. Οι πελάτες με κρατήσεις για τις πτήσεις της Θεσσαλονίκης θα επανεγγράφονται αυτόματα στις εναλλακτικές πτήσεις της Καβάλας. Από τις 9 έως τις 23 Δεκεμβρίου, η WIZZ θα παρέχει επίσης στους επιβάτες χερσαίες μεταφορές μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καβάλας. Οι πελάτες που δεν αποδέχονται την αλλαγή στο αεροδρόμιο, μπορούν επίσης να επιλέξουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επικοινωνούν για όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της Wizz Air. Αν και το κλείσιμο του διαδρόμου είναι κάτι που είναι εκτός ελέγχου, η Wizz Air ειλικρινά απολογείται σε όλους τους πελάτες για όποια τυχόν ταλαιπωρία προκληθεί».

#


Πάτρα και Αλεξανδρούπολη σε απευθείας αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Μετά τα Γιάννενα, δύο ακόμη πόλεις της Ελλάδας θα συνδέονται με την Κύπρο, μέσω της TUS Airways

Τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας αποκτούν περισσότερη κίνηση και ειδικά ορισμένα, απομακρυσμένα, όπως των Ιωαννίνων ή της Πάτρας που υπολειτουργούν. Οι λεγόμενες «μικρές» αεροπορικές εταιρείες βρίσκουν χώρο και επιχειρούν σε αυτά τα αεροδρόμια, αναζητώντας περισσότερες ευκαιρίες. Προ ημερών, η Κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways, ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με την Περιφέρεια Ηπείρου θα ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου απευθείας δρομολόγια από τη Λάρνακα προς τα Ιωάννινα και τώρα, συνεχίζοντας την επέκτασή της προς την Ελλάδα, προσθέτει στο δίκτυό της απευθείας πτήσεις προς Πάτρα (αεροδρόμιο Αράξου) και Αλεξανδρούπολη, από τη Λάρνακα.

Τα δύο νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 27 Μαρτίου, με δυο πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις, τόσο από το αεροδρόμιο του Αράξου, όσο και από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης θα αναχωρούν κάθε Τρίτη και Σάββατο και αντίστοιχο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν και από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Οι νέες αυτές συνδέσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς ακόμη περισσότερων επισκεπτών από την Κύπρο στις περιοχές της Πάτρας και της ευρύτερης Δυτικής Πελοποννήσου και της Αλεξανδρούπολης και θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα προς αυτές.

Οι πτήσεις του νέου δρομολογίου θα εκτελούνται από δυο νέα αεροσκάφη Fokker jet που προστέθηκαν πρόσφατα στον στόλο της εταιρείας, που πλέον μετρά 4 αεροσκάφη, δύο Fokker 100 και δύο Fokker 70. Τα Fokker προσφέρουν στους ταξιδιώτες άνεση με περισσότερο χώρο για τα πόδια, ενώ επιτρέπει την άμεση επιβίβαση των πτήσεων.

Καταλήγοντας, η Tus Airways, που έχει τη βάση της στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, πρόκειται να πραγματοποιεί πτήσεις προς 16 προορισμούς το 2018.

#



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top