0

Δύο νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για υλοποίηση έργων κυρίως σε Δήμους αλλά και σε Περιφέρειες, σε τομείς άμεσης προτεραιότητας και απαραίτητα συνολικότερα για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας, έδωσαν 27.11.2017 στη δημοσιότητα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από το έτος 2018 από τα δύο Υπουργεία με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και το Πράσινο Ταμείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 500.000.000 ευρώ, ενώ σε βάθος πενταετίας αναμένεται να ανέλθει έως τα 2 δις ευρώ. Σημειωτέο ότι ο δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων, δεν θα επιβαρύνει στο ελάχιστο τους Δήμους, καθώς η αποπληρωμή των δανείων θα γίνεται σε βάθος χρόνου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση έργων στους Δήμους στους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, αποκατάστασης ΧΑΔΑ και αντιπλημμυρικής προστασίας. Το δεύτερο θα προορίζεται για προμήθεια μηχανημάτων έργου, πιστοποίηση δημοτικών χαρών και ανέγερση δημοτικών κτιρίων.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top