0

Ακόμη μία φορά η Αλεξανδρούπολη πρωτοπορεί! Η πρώτη Γεωθερμική Δημοτική μονάδα πέλετ, σε όλη την Ευρώπη θα κατασκευαστεί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο να μπορέσουν να θερμανθούν περίπου 40 κτίρια (κυρίως σχολεία), από πέλετ που θα παράγει ο ίδιος ο Δήμος μέσω της Γεωθερμικής Δημοτικής μονάδας πέλετ μιας και έχει ήδη αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας, αφού ολοκληρώθηκαν οι προαπαιτούμενες μελέτες για τα περιβαλλοντικά.

Με τη Δημοτική Μονάδα Αξιοποίησης Στερεής Βιομάζας με παραγωγή συσσωμάτων (pellet) με χρήση γεωθερμικής ενέργειας θα υπάρξει εξοικονόμηση μεγαλύτερη από αυτή του 1.000.000 ευρώ.

Όπως είχε αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φαλέκας η πρώτη ύλη θα αποτελείται κυρίως από τα υπολείμματα των ελαιώνων της Μάκρης, τα κλαδέματα του δήμου, όπως επίσης τα γεωργικά, δασικά και αστικά υπολείμματα.

Έτσι οι αγρότες θα παίρνουν από τις καλλιέργειες τον καρπό και θα καταστρέφουν τη βιομάζα. Θα τη συλλέγουν και να τη φέρνουν στη Δημοτική Μονάδα.

Το 50% του τελικού προϊόντος θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη για τα σχολεία του δήμου και οι αγρότες θα παίρνουν το υπόλοιπο.

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top