0

Πάνω από 270 περιστατικά άσκησης βίας κατά των γυναικών κατέγραψε το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, από την ίδρυσή του τον Σεπτέμβριο του 2013 έως σήμερα, αριθμός που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο μέλλον σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο του κέντρου κ. Δημήτρη Στεφανίδη.

"1 στις 3 γυναίκες έχει υποστεί, είτε υφίσταται ή θα υποστεί βία και όταν λέμε βία δεν εννοούμε μόνο τη σωματική, υπάρχει και αυτή που τα σημάδια της δεν είναι ορατά όπως είναι η λεκτική, η σωματική αλλά και η οικονομική" μας εξηγεί στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο κ. Στεφανίδης.

Και συνεχίζει" Η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού αφού σύμφωνα με έρευνες το 80 - 90% των θυμάτων δεν ζητάνε βοήθεια και συνεχίζουν να παραμένουν στην κακοποιητική σχέση".

Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών!

Το κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης στελεχώνεται από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και κοινωνιολόγο, ενώ συνεργάζεται με 61 φορείς, υπηρεσίες και συλλόγους (αστυνομία, νοσοκομείο, εκκλησία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πανεπιστήμιο κ.α.).

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διατηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 15:00 και βρίσκεται στο Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551025629 και email: isotita@alexpolis.gr

Στόχος του η αντιμετώπιση και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η παροχή πολλαπλών υπηρεσιών συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες, που είναι, ή έχουν υπάρξει θύματα βίας, καθώς και η υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του φαινομένου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 260 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης (ομιλίες σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες, ημερίδες, δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας γυναικών, διανομή φυλλαδίων και πλήθος άλλων) στις οποίες εκτιμάται ότι έλαβε μέρος μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Τέλος να θυμίσουμε πως το προσεχές Σάββατο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών θα πραγματοποιηθεί ομιλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες...».

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top