0

Ξεκινά μετά τα μέσα Ιανουαρίου η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα καλύψει πανελλαδικά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να λάβετε το επίδομα.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν:

* Κάθε άγαμος, 200 ευρώ το μήνα.
* Κάθε ζευγάρι έγγαμων ή συνδεδεμένων με σύμφωνο συμβίωσης, χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, 300 ευρώ το μήνα.
* Κάθε ζευγάρι έγγαμων ή συνδεδεμένων με σύμφωνο συμβίωσης που έχουν ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα 300 ευρώ το μήνα και επιπλέον 50 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο τέκνο.

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια 

1. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του ιδίου να μη υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 15.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογενείας του και μέχρι το όριο των 150.000 ευρώ.
2. Τα τεκμήρια διαβίωσης της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (αυτοκίνητα ή δίκυκλα) να μην υπερβαίνουν στο σύνολό τους το ποσό των 6.000 ευρώ.
3. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων, κ.λπ. να μην υπερβαίνει το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης:

* Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό τα 1.200 ευρώ.
* Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, τα 1.800 ευρώ.
* Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, τις 2.100 ευρώ.
* Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, τις 2.400 ευρώ.
* Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, τις 2.700 ευρώ.
* Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, τις 3.000 ευρώ.

Πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση 

Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης keaprogram.gr. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να κατατίθενται μετά τις 20 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι αίτηση πρέπει να κάνουν και οι παλιοί δικαιούχοι.

Τα δικαιολογητικά που όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι:

– Αριθμός ΑΜΚΑ
– ΑΦΜ
– Πληροφορίες για το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία
– Απόδειξη διαμονής
– Αριθμός και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού
– Για τα φιλοξενούμενα μέλη ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top