0

Θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σχετικά με την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη γραμμή Λαυρίου- Λήμνου -Σαμοθράκης- Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσμα που θεωρείται επιτυχία των συντονισμένων προσπαθειών που έγιναν τους τελευταίους δέκα μήνες από τον Δήμο Σαμοθράκης και πλήθος άλλων φορέων υπηρεσιών και πολιτικών παραγόντων.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με μια πρώτη σύσκεψη στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Έβρου και επαφές του Δημάρχου Σαμοθράκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας καθώς και πλήθος τηλεφωνικών επαφών και ανταλλαγής επιστολών ώστε να υπάρξει η ευτυχής κατάληξη να συμπεριληφθεί  στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης του ΣΑΣ στις 17/12/2015 η εισήγηση για επιδότηση της γραμμής Λαυρίου -Λήμνου- Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης για τη θερινή περίοδο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ως εισηγητής του θέματος και η πρόταση πήρε τελικά θετική γνωμοδότηση και έτσι αναμένουμε  προκήρυξη της γραμμής αυτής  για τη θερινή περίοδο, διάστημα 12 εβδομάδων και με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα.

Η γραμμή αυτή θα αποκαταστήσει τη σύνδεση του νησιού με την Κεντρική Ελλάδα και κυρίως με την την περιφέρεια Αττικής, η έλλειψη της οποίας είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της τουριστικής κίνησης  τα τελευταία 7 χρόνια έως και 40%, ενώ παράλληλα θα αποκαταστήσει και τη σύνδεση του νησιού με τη Λήμνο (το κοντινότερο νησί που διαθέτει αεροδρόμιο). Επιπλέον θα ενισχύσει την εβδομαδιαία σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης αναγνωρίζει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείο Ναυτιλίας και  ευχαριστεί ιδιαιτέρως τόσο τον Υπουργό κο Θ. Δρίτσα όσο και τον Γενικό Γραμματέα κο Ι. Θεοτοκά, όπως επίσης όλους όσους συνεργάστηκαν με τον Δήμο στις συνεχείς προσπάθειες του για την εξασφάλιση της γραμμής αυτής. Ιδιαιτέρως, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, όλους τους Βουλευτές του Ν. Έβρου, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και τον Πρόεδρο του ΟΛΑ.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη και εφόσον η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία -όπως πιστεύουμε- είμαστε σε θέση να ελπίζουμε ότι η τουριστική κίνηση του επόμενου καλοκαιριού θα έχει ανάκαμψη.

http://faros-24.gr/site/12-δρομολόγια-τον-χρόνο-για-σαμοθράκη-α/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top