0

Σε αυξημένη δραστηριότητα λόγω της εορταστικής περιόδου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Κατ΄ αρχήν ξεκίνησε κι έτσι ήδη ολοκληρώσει ελέγχους σε πάσης φύσεως εργαστήρια με προτεραιότητα, αυτά των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων.

Οι έλεγχοι άρχισαν από τη Βιομηχανική περιοχή, έφθασαν στα εργαστήρια που λειτουργούν πιο κοντά στην πόλη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έλεγχοι απέδειξαν ότι στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις η νομοθεσία τηρείται κατά γράμμα. Στη συνέχεια έγιναν έλεγχοι στα σημεία όπου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, στην πόλη της Καβάλας.

Η διεύθυνση υγείας υπέδειξε κι ο ιδιώτης συμμορφώθηκε να εγκατασταθούν και να υπάρχουν προς λειτουργία – ανάλογα με τις ανάγκες του κοινού – χημικές τουαλέτες στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου. Τέτοια πρόβλεψη εξ αρχής δεν υπήρχε. Αλλά μετά από υπόδειξη της υπηρεσίας λειτουργούν χημικές τουαλέτες στο δημοτικό κήπο προς την πλευρά του κτηρίου της Μεγάλης Λέσχης.

Ο νόμος για το κάπνισμα – λένε εκπρόσωποι της ίδιας υπηρεσίας – τηρείται σε γενικές γραμμές στην πόλη μας, οι έλεγχοι συνεχίζονται, αλλά όπως διαπιστώνει η υπηρεσία οι καταστηματάρχες έχουν συμμορφωθεί. Αντίθετα η υπηρεσία επέβαλε πρόστιμα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην παραλία. Οι έλεγχοι που έκανε απέδειξαν ότι οι κατασκευές και τα τραπεζοκαθίσματα έξω και μπροστά από αυτές τις επιχειρήσεις δεν ήταν νόμιμες. Η υπηρεσία εκτιμά ότι ήταν πρόχειρες. Δεν ήταν όμορφες και κυρίως παραβίαζαν την ισχύουσα νομοθεσία. Για παράδειγμα η Διεύθυνση Υγείας ισχυρίζεται ότι στους πεζόδρομους αυτές οι κατασκευές είναι ομοιόμορφες και ωραίες, όπως τις προβλέπει ο νόμος, αλλά στην παραλία δίνουν την εντύπωση του καταστήματος που εξασφαλίζει επιπλέον τετραγωνικά μέτρα σε κλειστό χώρο, για τα καλοκαιρινά τραπεζοκαθίσματα. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τα πρόστιμα που επιβάλει η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας αρχίζουν από 600 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε τέτοιους ελέγχους που έγιναν παρατηρήσεις κι επιβλήθηκαν  πρόστιμα, οι επαγγελματίες ισχυρίστηκαν ότι είναι νόμιμοι, επικαλούμενοι τις άδειες που τους χορήγησε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας.

http://www.proininews.gr/12/24/πρόστιμα-διεύθυνσης-υγείας-στα-παραλ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top