0

Ερωτηματικά, δημιουργεί η μέχρι σήμερα άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό για τους με τη χαριστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του περασμένου Μαρτίου δηλώνει η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρα Κεφαλίδου. Σημειώνει δε ότι « Είναι η  πρώτη φορά που έγινε διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του Ν. 2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής». Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με  σχετικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει, ζητά από την Κυβέρνηση αναλυτική ενημέρωση.

«Όσο τέτοια ζητήματα παραμένουν αναπάντητα και ανοιχτά η πολιτική ηγεσία του είναι εντελώς εκτεθειμένη πολιτικά, κοινοβουλευτικά και νομικά. Οι υπεκφυγές που χρησιμοποιεί συνιστούν παραβίαση του Νόμου, της πολιτικής και κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, προσβάλουν τους ειλικρινείς φορολογούμενους, στους οποίους η Κυβέρνηση φορτώνει συνεχώς νέα βάρη, είναι μάλιστα σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανέξοδες διακηρύξεις της για διαφάνεια, πόλεμο κατά της διαπλοκής κα της ολιγαρχίας» τονίζει η κ Χαρά Κεφαλίδου.

Επίσης η Δραμινή βουλευτής με ερώτησή της στον αρμόδιο υπουργό ζητά να πληρωθούν όσοι απασχολήθηκαν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης  κατά τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-2010.

Κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 απασχολήθηκαν στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης1 στα σχολεία  καθηγητές ως σχεδιαστές-αξιολογητές. Την ίδια περίοδο άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης των σχεδιαστών-αξιολογητών και για να πληρωθούν οι καθηγητές που απασχολούνταν ως  σχεδιαστές-αξιολογητές στην ΠΔΣ απαιτούνταν να δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός από τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

«Επειδή, είναι απαράδεκτο η ίδια η Πολιτεία να γίνεται ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής Ερωτώνται οι Υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να μην παραγραφούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών που απασχολήθηκαν στην ΠΔΣ τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010;» αναφέρει στην ερώτησή της η κ Χαρά Κεφαλίδου.

http://www.dramini.gr/χαρά-κεφαλίδου-ποιοί-είναι-οι-μεγαλοο/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top