0

Μπορεί το ελληνικό κράτος που ψάχνει με μεγενθυντικό φακό για ένα ευρώ να μην έχει καταφέρει να πουλήσει ούτε ένα ακίνητο από την αρχή της χρονιάς τα κατάφερε όμως ο πλούσιος Καναδάς ο οποίος πούλησε το παλιό κτήριο της πρεσβείας του στον αριθμό 4 της Ιωάννου Γενναδίου, στο Κολωνάκι, έναντι 4 εκατ. ευρώ.

Αγοραστής είναι ο Φερίτ Σαχένκ, ο πιο πλούσιος Τούρκος με περιουσία που εκτιμάται σε 2,5 δισ. δολάρια. Ο όμιλος του, η Dogus Holding, διαθέτει 25 εταιρείες με δραστηρίοτητες που εκτείνονται από τράπεζες (την μεγαλύτερη τουρκική, Garanti Bank), κατασκευές, τουρισμό και media ( NTV, Star TV) απασχολώντας πάνω από 18.000 εργαζόμενους.

Στην Ελλάδα έχει παρουσία με οκτώ εταιρείες μέσω εξαγορών και συμμετοχών σε μαρίνες με ποιό γνωστή την «Lamda Flisvos» που διαχειρίζεται μαζί με την Lamda Development την μαρίνα του Φλοίσβου.

Το πρώην κτήριο της καναδικής πρεσβείας, μεγέθους 1.400 τ.μ. αγοράστηκε από της εταιρεία του «ΜΚ Mykonos» η οποία επίσης δραστηριοποιείται στην διαχείριση μαρινών. Από την πλευρά του Σαχένκ δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για κάποια εμπορική επένδυση ή το κτήριο που βρίσκεται απέναντι από το Hilton θα αποτελέσει το στρατηγείο του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Wall Street Journal  η  Άννα Βούκοβιτς, υπεύθυνη για τις αγορές της Ελλάδας και της Σερβίας του κτηματομεσητικoύ γραφείου Colliers International, η αγοραπωλησία είναι μία μεγάλη επιτυχία καθώς "σε μία αγορά που δεν κλείνεται καμία συμφωνία, αυτή θεωρείται μεγάλη συμφωνία". Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η καναδική προξενική αρχή, που είχε αναθέσει στην Colliers την πώληση του ακινήτου, έχει μετακομίσει από τον περασμένο Μάιο σε νεότευκτο κτήριο στο Χαλάνδρι.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/poios-einai-o-tourkos-kroisos-poy-agorase-thn-presveia-toy-kanada-sthn-athhna.3753185.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top