0

Στις 10.00 χθες το πρωί κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, το κρουαζιερόπλοιο «Αμβούργο» μεταφέροντας 291 Γερμανούς τουρίστες. Προέρχονταν από την Χίο, αναχώρησε στις 9.00 χθες βράδυ με επόμενο προορισμό τη Λήμνο.

Το κρουαζιερόπλοιο «Αμβούργο» διαθέτει πλήρωμα 171 άτομα.

Δύο λεωφορεία γεμάτα επιβάτες του πλοίου κινήθηκαν σε ημερήσια εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γιώργου Αργυρόπουλου, υπεύθυνος ασφαλείας του κεντρικού λιμανιού, για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε κάθε άφιξη και παραμονή κρουαζιερόπλοιου, φέτος το λιμάνι της Καβάλας επισκέφθηκαν 22 κρουαζιερόπλοια.

Απολογισμό αυτών των αφίξεων αναμένεται να κάνουν οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται στην υπόθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι 22 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι για τα δεδομένα της εποχής ικανοποιητικός αριθμός, καθώς το λιμάνι της Καβάλας, σταθεροποιείται πάνω από τις 20 αφίξεις με στόχο αυτές ν΄ αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, έχουν ήδη κάποια πρώτα στοιχεία των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2016. Δέκα αφίξεις θεωρούνται βέβαιες, από τώρα. Αναφέρονται δηλαδή συμφωνημένες και μέσω των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων.

Επειδή είναι νωρίς ακόμη, υπολογίζεται ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2016 θα είναι τουλάχιστον 20,  με ξεχωριστή ημερομηνία την 21η Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, όταν με τα στοιχεία που υπάρχουν από τώρα, υπολογίζεται ότι θα είναι στην Καβάλα το ίδιο πρωϊνό τρία διαφορετικά κρουαζιερόπλοια.

Ο καιρός χθες ήταν ιδιαίτερα καλός, παρά την ψύχρα, έτσι περισσότεροι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Αμβούργο» είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία σύντομη ή μεγαλύτερη βόλτα στην αγορά.

Η Δημωφέλεια υποδέχτηκε τους επιβάτες κι αυτού του κρουαζιερόπλοιου, όπως άλλωστε και την Κυριακή, όπου όπως είναι γνωστό, είχαμε ταυτόχρονη παρουσία στην Καβάλα δύο κρουαζιερόπλοιων.

http://www.proininews.gr/11/03/22ο-και-τελευταίο-για-φέτος-κρουαζιερόπ/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top