0

Μπορεί η καπναποθήκη Κούφλερ να πέρασε από την αρμοδιότητα του υπουργείου στην αρμοδιότητα της περιφέρειας ΑΜΘ και μπορεί η αντιπεριφέρεια Καβάλας να καθάρισε περιμετρικά τον εξωτερικό χώρο. Για την αξιοποίηση όμως της καπναποθήκης εκείνο που απαιτείται είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η ύπαρξη πλάνου διαχείρισης, προκειμένου να προκύψουν οφέλη για τους πολίτες. Ύστερα από διαμαρτυρίες περίοικων, ο περιβάλλοντας χώρος της καπναποθήκης που θύμισε περισσότερο ζούγκλα, ευπρεπίστηκε.

Αμέσως μετά, κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκε το κτήριο ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση του κτίσματος, όχι μόνο σε επίπεδο στατικότητας αλλά και γενικότερα. Όπως αποφάνθηκαν οι μηχανικοί, το κτήριο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι αναμένονταν και τα προβλήματά του είναι πολύ λιγότερα από ότι υπολογίζονταν. Εντός των επόμενων μηνών θα πρέπει να ετοιμασθεί ένα σχέδιο αξιοποιήσεως του κτηρίου, χωρίς η χρήση να σημαίνει πως εκεί απλά θα στοιβαχτούν κάποια υπηρεσιακά αρχεία. Αυτή η αξιοποίηση εάν είχε δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα, στο σωστό δηλαδή χρόνο, θα είχε απαιτήσει λιγότερα χρήματα και λιγότερη ταλαιπωρία. Η μορφή που θα έχει η αξιοποίηση του κτηρίου και οι μελλοντικές χρήσεις του θα εξαρτηθούν από το νομικό πλαίσιο της παραχώρησης και από τη διαμόρφωση του χώρου εντός του υφιστάμενου σκελετού.

Σχετικά με το κτήριο του αμφιθεάτρου, εξασφαλίστηκε μια προσωρινή άδεια λειτουργίας και προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση της οριστικής άδειας. Όταν ολοκληρωθεί το θέμα της αδειοδότησης, η αντιπεριφέρεια θα αναζητήσει πόρους χρηματοδότησης ώστε ο χώρος να υποστεί μια περιορισμένη συντήρηση και ανακαίνιση. Πρωτίστως θα πρέπει να τακτοποιηθεί η ασφάλεια του κτηρίου κι έπειτα να αποφασιστεί η μορφή της αξιοποιήσεώς του. Το κλείσιμο του χώρου για το κοινό θα αποκαλύψει σε όλη την έκτασή της την τεράστια ζήτηση και χρήση του αμφιθεάτρου.

http://www.proininews.gr/11/03/καπναποθήκη-κούφλερ-αμφιθέατρο/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top