0

Στην αίθουσα Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ρεσιτάλ πιάνου, όπου έπαιξαν δύο νεαρές καλλιτέχνιδες, που διακρίθηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ πιάνου της Θεσσαλονίκης.

Επρόκειτο για την Ιωάννα Μουδανιώτη και τη Μελίνα Τσινάκου. Τις υποδέχτηκαν περίπου πενήντα θεατές, η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Μπάμπης Κουφατζής, φυσικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιούλης Παπαδόπουλος.

Το κοινό αποτελούνταν από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, γονείς μαθητών και φυσικά αρκετούς καθηγητές. Παρών ήταν κι ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Ω.Κ. Στέφανος Μυτακίδης. Στο τέλος οι δύο νεαρές καλλιτέχνιδες καταχειροκροτήθηκαν.

Έπονται δύο ακόμη εκδηλώσεις. Στις 17 Νοέμβρη η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Όπερα της Βαλίτσας, παρουσιάζει την περίφημη όπερα «Οι παλιάτσοι». 29 Νοεμβρίου Βελγική Ορχήστρα έρχεται από τις Βρυξέλλες για να συμπράξει με τον ταλαντούχο Έλληνα πιανίστα Αλέξανδρος Σαρακενίδη.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στο Όσκαρ με ελεύθερη είσοδο. Μάλιστα για τις ανάγκες και των δύο εκδηλώσεων προβλέπεται προέκταση της σκηνής του Όσκαρ.

Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Ωδείο πορεύεται μια χαρά με τον καινούριο πρόεδρο και το ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο. Αναμένεται εντός των ημερών έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να συνεχισθεί η διαδικασία για την αξιολόγηση όσων θα καταθέσουν αίτηση για να εργαστούν φέτος στο δημοτικό ωδείο ως καθηγητές. Μετά την έγκριση για την επιτροπή αξιολόγησης θα γίνει η προκήρυξη. Υπολογίζεται οι υπογραφές στις νέες συμβάσεις σε ένα μήνα από σήμερα.

Τέλος οι εγγραφές των μαθητών συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία, παρά το ότι φτάσαμε στις αρχές Νοέμβρη. Μέχρι τώρα έχουνε εγγραφεί 580 μαθητές και μαθήτριες. Υπάρχει αισιοδοξία ότι με τις εγγραφές του Νοεμβρίου οι μαθητές του δημοτικού ωδείου θα ξεπεράσουν τους 600.

http://www.proininews.gr/11/03/δημοτικό-ωδείο-580-εγγραφές-και-συνεχίζ/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top