0

Σε ακάματο φρουρό των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδυκνείεται η Λέσβος όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την παρέλαση για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, ενός μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα.

paylopoylos«Σαν σήμερα, το 1912, η Λέσβος έλυνε, ύστερα από πέντε αιώνες δουλείας κι έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, τα δεσμά του τουρκικού ζυγού. Έκτοτε κοσμεί τον εθνικό μας κορμό ποικιλοτρόπως, ιδίως δε ως προνομιακός κληρονόμος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ιωνίας. Αυτή την μεγάλη ιστορική και πολιτισμική παράδοση εξακολουθεί να υπηρετεί, κυρίως σήμερα, η Λέσβος».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα «εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία» ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Λέσβος αναδεικνύεται, ταυτοχρόνως, ακοίμητος και ακάματος φρουρός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «πρωτίστως όμως ιδανικός, μέχρις αυτοθυσίας, εκφραστής της Ειρήνης και υπερασπιστής του Ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του».

http://daily-stories.gr/?p=40028


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top