0

Την δική τους μάχη με την κρίση δίνουν οικογενειακώς ο Νουρή Κεμάλ με τους γονείς του. Από το 2006 ο πατέρας του Νουρή Νουρή έχει τον δικό του φούρνο. Το ψωμί, τα κουλούρια, τα ψωμάκια και τα βουτήγματα κέρδισαν και τον ίδιο παραγκωνίζοντας για λίγο την πληροφορική.

Σπούδασε στην Αθήνα και όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στην γενέτειρα του, στην Κομοτηνή και ένωσε τις δυνάμεις του με την υπόλοιπη οικογένεια για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες.

«Από τα 500 ψωμιά που πουλούσαμε ημερησίως πέσαμε στα 150 αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Μπορεί η κρίση να περιορίζει τις αγορές, αλλά ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες» λέει ο κος Νουρή ατενίζοντας με αισιοδοξία το αύριο και ο νεαρός προγραμματιστής προσθέτει μια πληροφορία ενδεικτική του κλίματος «Το 2007 όλοι όσοι εργάζονταν το πρωί αγρότες και εργάτες περνούσαν από το φούρνο για να αγοράσουν ένα κουλούρι, με το ξέσπασμα της κρίσης, περνούν πια ελάχιστοι, έκοψαν και το κουλούρι».

Συμπληρώνουν 15 ώρες δουλειά για να επιστρέψουν στο σπίτι. «Δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι μια απαιτητική αλλά όμορφη δουλειά, για να την κάνεις θα πρέπει να την αγαπάς» δηλώνει ο κομπιουτεράκιας αρτοποιός της Κομοτηνής σημειώνοντας ότι ο καλός αρτοποιός αγαπά τη δουλειά και τιμά το ψωμί και τους ανθρώπους.

http://daily-stories.gr/?p=39027


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top