0

Στην διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην παραχώρηση WestKom Οmbo, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου, προχωρεί η Energean, στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού προγράμματος ύψους 6 εκατ. δολαρίων στην Αίγυπτο.

Οι σεισμικές έρευνες θα είναι δύο διαστάσεων (2D), θα καλύψουν συνολικά 400 χιλιόμετρα και για την διεξαγωγή τους επελέγη, ύστερα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, η ειδικευμένη εταιρεία AGS – Afro. Στόχος των ερευνών είναι ο αποτελεσματικότερος σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκτέλεσης δύο γεωτρήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2016. Σημειώνεται ότι η Energean έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις χερσαίες γεωτρήσεις στην συγκεκριμένη χώρα.

Η παραχώρηση WestKomOmbo βρίσκεται στην Άνω Αίγυπτο και το πρόγραμμα της Energean διάγει την δεύτερη ερευνητική περίοδο. Η παραχώρηση καλύπτει περιοχή 20.848 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ η Energean κατά την πρώτη ερευνητική περίοδο απέκτησε δεδομένα για 700 χιλιόμετρα από δισδιάστατες σεισμικές έρευνες, ενώ άλλα 900 χιλιόμετρα είναι διαθέσιμα από παλαιότερες έρευνες στην περιοχή. Στην διάρκεια, δε, της δεύτερης περιόδου, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει και αερομαγνητική έρευνα υψηλής ανάλυσης.

Η Energean είναι ο Operator της παραχώρησης και κατέχει το 60% της συγκεκριμένης άδειας.

Επιπλέον, η Energean επέλεξε τον Δρα MedhatTarakhan, στέλεχος με εμπειρία πάνω από 30 έτη σε εταιρείες όπως η BP, η Repsol, η Schlumberger, η Halliburton, η KuwaitEnergyCompany, η PGNiG, η MadisonPetroGas και η Rayton ως νέο Γενικό Διευθυντή για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Αίγυπτο.

Ο Δρ.Tarakhan, γεωλόγος πετρελαίου και ειδικευμένος στον χαρακτηρισμό αποθεμάτων, έχει εργαστεί στην έρευνα και ανάπτυξη πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου κυρίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε projects τα οποία οδήγησαν σε ανακαλύψεις 58 εμπορικά εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων, μεταξύ των οποίων, για λογαριασμό της Repsol, και το KomOmbo, η περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η EnergeanOil&Gas.

http://www.proininews.gr/10/23/σεισμικές-έρευνες-και-νέος-γενικός-δι/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top