0

Με θετική διάθεση και χαμόγελο, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, από όλη την Ελλάδα, θα συγκεντρωθούν στην Καβάλα, από το Σάββατο 24 έως την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην 1η Πανελλήνια Μεγάλη Σύνθετη Δράση Προσκοπικών Δικτύων-ΠΔ*15:*Πάμε δράση!

Πρόκειται για μια δράση-συνάντηση νέων από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ως μέλη Προσκοπικών Δικτύων, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αποτελεί κομμάτι της μεγαλύτερης εθελοντικής, παιδαγωγικής οργάνωσης στον κόσμο, με μέλη της, παιδιά και νέους σε περισσότερες από 158 χώρες. Είναι μια κίνηση η οποία στηρίζεται σε χιλιάδες εθελοντές ενήλικες που αγαπούν το παιδί και πιστεύουν στις ικανότητές του προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, τα ενήλικα μέλη, ως ενεργοί πολίτες, συμβάλλουν με τις πράξεις τους, αλλά και με τις δράσεις τους, στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η πανελλήνια δράση ονομάζεται «Σύνθετη», λόγω του ότι περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της δραστηριότητες που πηγάζουν από τα ποικίλα ενδιαφέροντα των νέων αυτής της ηλικίας. Βάσει του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες, τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Νέα Καρβάλη, όπου θα φιλοξενηθεί η πανελλήνια δράση Προσκοπικών Δικτύων.

Οι εν λόγω δραστηριότητες χωρίζονται σε πρωινές και απογευματινές. Στις πρωινές δραστηριότητες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων,

*πλεύση με σκάφη ανοικτής θαλάσσης και γνωριμία με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα,

*δραστηριότητα εθελοντικής εργασίας στην Παιδόπολη Αγ. Γεώργιος με παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα γίνουν και κατασκευές με παλέτες και λάστιχα διαμορφώνοντας ανάλογα τον κήπο της Παιδόπολης,

*φωτογραφικό παιχνίδι γνωριμίας με τα αξιοθέατα και τα μνημεία της Καβάλας.

Συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς

Στις απογευματινές δραστηριότητες ξεχωρίζει η γνωριμία των μελών Προσκοπικών Δικτύων με το άθλημα Bocce, σε συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς. Πρόκειται για ένα άθλημα στρατηγικής και δεξιοτήτων, το οποίο έχει φέρει πολλές επιτυχίες στη χώρα μας, καθώς οι Έλληνες αθλητές Special Olympics διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παραπάνω δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στα γήπεδα 5×5, υπό τις οδηγίες των στελεχών των Special Olympics Ελλάς και με την ανοικτή συμμετοχή των πολιτών της Καβάλας.

Ακόμη, στο πλαίσιο των απογευματινών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων,

*Σε συνεργασία με την Διασυλλογική Κίνηση Καβάλας Για Υποστήριξη Σύριων Προσφύγων εθελοντική εργασία στην υποδοχή των προσφύγων στο λιμάνι, στην οποία συμμετέχουν οι Πρόσκοποι Καβάλας καθώς και οι Πρόσκοποι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

*κύκλος διάδρασης με την ομάδα «Οι Παραμυθάδες»,

*εργαστήρια (Workshops) για την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση,

*ενημέρωση για τις τηλεκάρτες και την ιστορία τους,

*forum με θέμα σχετικό με την επικαιρότητα, και τέλος

*γκρουπ Zumba!

Οι μέρες πλησιάζουν για την έναρξη της 1ης Πανελλήνιας Μεγάλης Σύνθετης Δράσης Προσκοπικών Δικτύων-ΠΔ*15 και τα μέλη της δράσης, όπως και η οργανωτική επιτροπή, με ανυπομονησία καρτερούν να βρεθούν στην όμορφη και φιλόξενη Καβάλα, για να ζήσουν εμπειρίες μοναδικές!

http://www.proininews.gr/10/23/πανελλήνια-δράση-προσκόπων-στην-καβά/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top