0

Τεράστιο επιστημονικό γεγονός για ολόκληρη τη χώρα είχε αποτελέσει το θερινό σχολείο υψηλών προδιαγραφών, που είχε διεξαχθεί από 14 έως 25 Σεπτεμβρίου στον χώρο του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης. Επρόκειτο για μια συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ ΑΜΘ και του ελβετικού ερευνητικού κέντρου CERN. Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου η Καβάλα είχε φιλοξενήσει 75 διακεκριμένους μεταπτυχιακούς φοιτητές πάνω στην πληροφορική υψηλοτάτου επιπέδου από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και 15 καθηγητές του CERN που δίδαξαν σε αυτό. Στην εναρκτήρια εκδήλωση που για πρώτη φορά οργανώθηκε στην Ελλάδα, είχε προσκληθεί ο Διευθυντής Πληροφορικής του CERN Dr. F. Hemmer και ο Διευθυντής πληροφορικής CERN κ. Γαζής.

Επίσημη ανακοίνωση μπορεί ακόμη να μην έχει γίνει, ωστόσο σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή και βάσει της βαθμολόγησης που μεσολάβησε, το συγκεκριμένο θερινό σχολείο είναι διαχρονικά το δεύτερο καλύτερο. Αυτή η εξέλιξη καθιστά το ΤΕ ΑΜΘ ως ένα εκ των κορυφαίων διοργανωτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Να σημειωθεί ότι παρόμοια θερινά σχολεία διεξάγονται εδώ και 38 χρόνια. Πλέον το ΤΕΙ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των διοργανωτών, ισοβαθμώντας με τη Λευκωσία της Κύπρου και με την Κοπεγχάγη να βρίσκεται στην πρώτη θέση για την οργάνωση του 2011. Εάν μάλιστα ληφθούν υπόψη οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της χώρας μας και το γεγονός ότι το ΤΕΙ δε δαπάνησε χρήματα για τη διοργάνωση, εύκολα γίνεται κατανοητό πως δεν τίθεται ζήτημα συγκρίσεως με μια χώρα όπως είναι η Δανία.

Το CERN δαπάνησε ποσό 80.000 ευρώ για τους φοιτητές, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που δαπάνησε κάθε φοιτητής, κατά τη διάρκεια της 15μερης παραμονής του στην Καβάλα. Φυσικά, η διοργάνωση του θερινού σχολείου CERN είναι ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη της Καβάλας. Επιπλέον, η οργανωτική επιτυχία του ΤΕΙ θα δώσει σίγουρα στην Καβάλα ένα διοργανωτικό προβάδισμα στο μέλλον.

http://www.proininews.gr/10/23/κορυφαίος-διοργανωτής-το-τει-δεύτερο/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top