0

«Έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται οι γονείς υπήρξε μια γενικότερη καθυστέρηση σε όλες τις προσλήψεις στην γενική εκπαίδευση λόγω των εκλογών και αύριο (σ.σ. Πέμπτη 22-10-15) στους ήδη αναρτημένους πίνακες που είναι η τελευταία μέρα των ενστάσεων θα ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και την Δευτέρα οι δάσκαλοι που όπως  προβλέπετε θα είναι στις θέσεις τους στα σχολεία, ολοκληρώνοντας έστω και μ’ αυτή την καθυστέρηση την πλήρωση των θέσεων των διδασκόντων. Άρα από την Δευτέρα δεν θα υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεται κανείς.

Ζητώ συγνώμη ως Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης και ως εκπρόσωπος του υπουργείου για αυτή την καθυστέρηση. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα με τις προσλήψεις των αναπληρωτών.»

Αυτά δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Κεραμάρης στον Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα για τις δίκαιες όπως τις χαρακτήρισε αντιδράσεις γονιών και μαθητών από τα μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης.

Για το θέμα των βιβλίων που έρχονται από την Τουρκία στα μαθήματα που διδάσκονται στην τουρκική γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία βάση των Μορφωτικών συμφωνιών Ελλάδας-Τουρκίας ο κος Κεραμάρης διευκρίνισε ότι “το θέμα αυτό καθυστέρησε λόγω του ότι η Τουρκία αντικατέστησε αρκετά βιβλία με νέα συγγράμματα τα οποία δεν έστειλε έγκαιρα στο ελληνικό υπουργείο για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου και έγκρισης για την επίσημη κυκλοφορία και διανομή τους στα μειονοτικά σχολεία.

Η διαδικασία αυτή από ημερών έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε να στείλει τα βιβλία η Τουρκία για να τα διανείμουμε στα σχολεία και στους μαθητές.”

http://www.thrakitoday.com/2015/10/blog-post_79.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top