0

Με τη φράση «η παρτίδα σώθηκε», οι επικεφαλής των Ενώσεων Ξενοδόχων στη Β. Ελλάδα σκιαγραφούν, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την εικόνα του τουρισμού στην περιοχή, εξηγώντας ότι περιορίστηκε τελικά σημαντικά η πτώση που διαφαινόταν για το τέλος της σεζόν.

Όπως λένε, οι πολιτικές εξελίξεις με το δημοψήφισμα και την επιβολή των capital controls, έβαλαν στον «πάγο» την αισιοδοξία που υπήρχε την άνοιξη. Ωστόσο, όπως τονίζουν, η συμφωνία με τους εταίρους, έβαλε και πάλι την Ελλάδα στα πλάνα των τουριστών του εξωτερικού.

«Βουλιάζει» η Χαλκιδική με μέση πληρότητα 95%, τον Αύγουστο

Στη Χαλκιδική, η μέση πληρότητα "αγγίζει" αυτή τη στιγμή το 95%, ενώ για μετά τις 20 του τρέχοντος μήνα εκτιμάται πως θα περιοριστεί ελαφρά, στο 80%-85%, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Γρηγόρης Τάσιος.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Τάσιος, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ενώ μέχρι και το τέλος Ιουλίου οι Έλληνες τουρίστες εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις μετακινήσεις τους, "τον Αύγουστο πλημμυρίζουν το Νομό, αν και σε σχέση με πέρυσι είναι ελαφρώς λιγότεροι".

Σταθερή αξία παραμένουν και φέτος για τη Χαλκιδική οι Βαλκάνιοι τουρίστες, με τους Ρουμάνους να κάνουν τη διαφορά και να καταγράφουν ποσοστά αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αυξητική τάση παρουσιάζει και η ροή τουριστών από την Τουρκία, ενώ στον αντίποδα, λιγότεροι κατά 10% καταγράφονται φέτος οι τουρίστες από τη Γερμανία και κατά 25% από τη Ρωσία.

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι σαν το καρδιογράφημα»

Με τη φράση «ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι σαν το καρδιογράφημα», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μηντζάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι «ενώ την άνοιξη μιλούσαμε για διψήφια ποσοστά αύξησης της τουριστικής κίνησης τη φετινή θερινή σεζόν, συγκριτικά με πέρυσι, φτάσαμε στο τέλος Ιουνίου να μιλάμε για καταστροφή και τελικά σήμερα λέμε ότι τα περσινά επίπεδα, που φαίνεται να 'αγγίζουμε' και φέτος, είναι μια χαρά».

Για τον μήνα Αύγουστο, η μέση πληρότητα στο νομό Καβάλας είναι στο 85%, «με τους Έλληνες να δίνουν δυναμικό "παρών", όταν στο τέλος Ιουνίου προχωρούσαν ακόμα και σε ακυρώσεις», όπως λέει ο κ. Μηντζάλης.

Δυναμική παρουσία στην περιοχή έχουν, εκτός από τους Έλληνες τουρίστες, οι επισκέπτες από τα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Δυτική Ευρώπη, αλλά και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Αναφορικά με τη Θάσο, ο κ. Μηντζάλης επισημαίνει ότι εξακολουθούν να προσγειώνονται τσάρτερ πτήσεις από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Καλή η εικόνα και στην Πιερία

«Ζήσαμε τον πόλεμο στα Βαλκάνια, η τρέχουσα κατάσταση, αν και δύσκολη, αντιμετωπίζεται και μάλιστα με επιτυχία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Λάμπρου, τονίζοντας ότι «τον τρέχοντα μήνα πάμε καλύτερα συγκριτικά με τον Ιούλιο, αλλά ελαφρώς χειρότερα από τον Αύγουστο του 2014».

Υπενθυμίζει δε, ότι ο νομός Πιερίας προσφέρεται και για πεζοπορία στον Όλυμπο, περιηγήσεις και περιπάτους σε μαγευτικά μονοπάτια, καλό φαγητό, αλλά και extreme sports.

http://www.thrakitoday.com/2015/08/vouliazei-apo-touristes-i-kavala.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top