0

Στην αγορά «πακέτων» από τον ιδιωτικό τομέα για χρήση κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και για ακτινοθεραπείες, προχωρά ο δημόσιος τομέας.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι εντός του Αυγούστου θα έχει κλειστεί συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση κλινών σε ΜΕΘ αλλά και για υπηρεσίες ακτινοθεραπείας.

Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι, ήδη οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό σημείο και εντός του Αυγούστου θα κλειστεί η συμφωνία.

Με βάση τις διευκρινήσεις του, το «πακέτο» θα αγορασθεί από τον ιδιωτικό τομέα με τιμές κρατικού τιμολογίου και όχι υψηλότερα όπως γινόταν στο παρελθόν.

«Θα δείτε πως θα αποδώσει αυτή η συνεργασία» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.
Να σημειωθεί πως με βάση την επίσημη λίστα, καθημερινά στη χώρα μας περιμένουν ένα κρεβάτι σε εντατική περί τα 30 άτομα, ενώ χάνονται και ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών σε ΜΕΘ.

Σε ότι αφορά στην ακτινοθεραπεία, η αναμονή στο δημόσιο τομέα είναι μηνών με συνέπεια πολλοί καρκινοπαθείς να έχουν σημαντική επιβάρυνση στην υγεία τους εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής.

http://www.healthreport.gr/συμφωνία-δημοσίου-με-ιδιωτικό-τομέα-γ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top