0

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχαν 4 μαθητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, οι οποίοι εκπροσώπησαν το σχολείο τους στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Young Business Talents 2014-2015, η τελική φάση του οποίου διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ στην Αθήνα. Το Young Business Talents είναι ένας διαγωνισμός με εξελιγμένο επιχειρηματικό προσομοιωτή 3ης γενιάς (business simulator, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων) για μαθητές 1ης, 2ας, 3ης Λυκείου (κάθε τύπου) που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν στη λήψη όλων των αποφάσεων που αφορούν όλα τα στάδια διοίκησης μιας εικονικής 'εταιρείας'.

Οι πρώτες φάσεις του διαγωνισμού διεξήχθησαν διαδικτυακά από τις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους ως και τις αρχές του Μαρτίου, με την συμμετοχή περίπου 2000 μαθητών από λύκεια όλων των τύπων και από όλη την Ελλάδα. Στον τελικό συμμετείχαν 300 μαθητές Λυκείου από 75 ομάδες από αντίστοιχα σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα, για την ανάδειξη των 20 κορυφαίων ομάδων που κέρδισαν χρηματικά Βραβεία, Δίπλωμα Συμμετοχής, και πάνω απ' όλα έζησαν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής μάθησης. Ο νομός Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τις ομάδες του ΓΕΛ Νέας Περάμου και του ΓΕΛ Ποδοχωρίου.

Η τελική φάση του διαγωνισμού (ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) περιελάμβανε την λήψη αποφάσεων μέσα σε 3 εικονικά "εταιρικά έτη", με τους μαθητές να συντάσσουν αντίστοιχα 'Επιχειρηματικά Σχέδια' και λαμβάνοντας 'Αποφάσεις', σχετικά με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό.

Η πεντάδα των ομάδων που διακρίθηκε στο Young Business Talents 2014-2015:

1. STOCKBUTCHERS  -  Γενικό Λύκειο Πεντέλης
2. FUSSPROOF - Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας.
3. YDRAMA - 2ο Γενικό  Λύκειο Δράμας
4. MAD - 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
5. ΕUGE - Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου Καβάλας

http://www.kavala-portal.gr/index.php/entheta/education/item/2719-panellinios-mathitikos-diagonismos-young-business-talents-stin-5i-thesi-to-gel-neas-peramou-symmetoxi-kai-apo-to-podoxori

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top