0

Φτάνουν ειδήσεις από όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας πως την ίδια στιγμή κόπηκε το ρεύμα.

Σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Αττάλεια, Κιουτάχεια, Αφιόν, Χατάι, Ελάζιγκ, Σακάρια, Άδανα, Οσμανίγιε και Ντένιζλι κόπηκε το ρεύμα.

Επίσης μεταξύ των νομών όπου παρουσιάστηκαν διακοπές είναι οι νομοί Μπίγκιολ, Καισάριας, Αντίγιαμαν, Μους, Μερσίνας, Αμάσιας, Εσκισεχίρ, Προύσας και Σαμψούντας.

Φτάνουν ειδήσεις πως άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο μετρό της Κωνσταντινούπολης. Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του Μαρμαρά και του μετρό.

Σε δήλωση της Βόσπορος Διανομή Ρεύματος προς την ιστοσελίδα της Χουριέτ, αναφέρεται πως η πηγή του προβλήματος βρίσκεται σε σύστημα της TEİAŞ (Μετάδοση Ρεύματος Τουρκίας Α.Ε.).

Μας έρχονται ειδήσεις για κομμένο ρεύμα και σε άλλες πόλεις. Κάνουμε έκκληση στους αναγνώστες μας να μας ενημερώσουν για τις πόλεις που έχει κοπεί το ρεύμα.

http://tourkikanea.gr/2015/03/ceyran-3/

Δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας σχετικά με την διακοπή ρεύματος

Ο Τανέρ Γιλντίζ-υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων που βρίσκεται στην Σλοβακία, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν στην επίσκεψη του εκεί, μιλώντας σχετικά με την διακοπή ρεύματος στην Τουρκία δήλωσε πως ¨Θα ερευνήσουμε και θα μάθουμε από πού προήλθε¨.

Ο υπουργός Γιλντίζ είπε : Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δίνεται ρεύμα στην Άγκυρα, στην βουλή και σε αρκετές άλλες περιοχές. Ήταν ένα ανεπιθύμητο περιστατικό και δεν μας χαροποίησε. Ενδεχομένως να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Θα το δούμε λεπτομερώς. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό για εμάς είναι να σηκώσουμε το δίκτυο. Δεν πρόκειται για συνηθισμένο περιστατικό.

Ένα από τα σημαντικά σημεία του περιστατικού είναι πως όταν στις 10:36 συνέβη η βλάβη η κατανάλωση ήταν μικρή. Βλέπουμε έτσι πως στο διάστημα από 07:30 έως 08:30 ήταν μεγαλύτερη η κατανάλωση. Σχετικά με το από πού προέρχεται, μπορεί να προέρχεται από τις γραμμές δικτύου ή από το γεγονός που αποκαλούμε μανούβρα. Παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις. Στήσαμε ένα Κέντρο Κρίσης στο Γκιόλμπασι. Από εκεί παρακολουθείται στενά το θέμα.

...

...

Ο Γιλντίζ αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου περί ¨ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης¨ είπε πως ¨Ο πρωθυπουργός μας έδωσε αυτή την απάντηση μετά από ερώτημα που του υπεβλήθη. Δεν μπορώ να πω αν πρόκειται για ισχυρό ή όχι ενδεχόμενο. Ούτε μπορώ να πω αν πρόκειται για ψηφιακή επίθεση.

http://tourkikanea.gr/2015/03/yildiz-8/

Σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό η βιομηχανία στο Κοτζάελι

Η διακοπή ρεύματος που επηρέασε μεγάλο μέρος της χώρας και αναφέρεται πως προκλήθηκε από κάποια βλάβη, επηρέασε πολλές βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή του Κοτζάελι.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αϊχάν Ζεϊτίνογλου, ανέφερε πως βιομηχανικές μονάδες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και ότι μόνο ελάχιστες συνέχισαν να εργάζονται με γεννήτριες.

Στο Κοτζάελι-πόλη ατμομηχανή της βιομηχανίας στην Τουρκία, λόγω της διακοπής στο δίκτυο διανομής ρεύματος, επηρεάστηκαν πολλές μονάδες μεταξύ των οποίων μονάδες ελαστικών, αυτοκινήτων, χημικές, διυλιστήρια κ.α. , ενώ οι δραστηριότητες στην 13η βιομηχανική περιοχή σταμάτησαν. Στα πρώτα λεπτά μετά από την διακοπή όλοι περίμεναν πως η ενέργεια θα επανερχόταν σύντομα, αλλά μετά από κάποιο διάστημα, όταν έγινε αντιληπτό πως ήταν κάτι που συνέβη σε μεγάλο μέρος της Τουρκίας, όλοι με πρώτους τους βιομήχανους άρχισαν να αναζητούνε στα τηλέφωνα τις ηλεκτρικές εταιρίες και τηλέφωνα των υπουργείων.

Στο μεταξύ έβγαλαν ανακοινώσεις οι σχετιζόμενες με την παραγωγή και διανομή ρεύματος εταιρίες TÜPRAŞ, SEDAŞ, TEİAŞ, με τις οποίες δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την διακοπή ρεύματος και ότι δεν φταίει η εταιρία τους.

http://tourkikanea.gr/2015/03/ceyran-4/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top