0

Το ερευνητικό πλοίο που ανήκει στο Τουρκικό Ινστιτούτο Μεταλλευτικών Ερευνών ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, την αναζήτηση πετρελαίου στο Αιγαίο – Η εφημερίδα SABAH προαναγγέλλει ουσιαστικά “θερμές ημέρες” έντασης με την Ελλάδα.

Οι έρευνες για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό της Τουρκίας θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με το νεότευκτο ερευνητικό πλοίο »Turkuaz» το οποίο ανήκει στο τουρκικό Ινστιτούτο Μεταλλευτικών Ερευνών (Mineral Research & Exploration General Directorate -ΜΤΑ).

Τον επιστημονικό εξοπλισμό και συστήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν και να χαρτογραφήσουν μέχρι και 15.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, παρείχε η ASELSAN η οποία παρείχε και την λογιστική υποστήριξη και εφ’ όρου ζωής συντήρηση.

Υποστήριξη του παρέχει και το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Το σκάφος Barbaros, η άλλη επένδυση από την Τουρκία στον τομέα αυτό, ανήκει στον τουρκικό Petroleum Corporation.

Το »Turkuaz» διαθέτει με ελικοδρόμιο,γεωλογικό, γεωφυσικό και υδρογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ρομποτικά συστήματα και άλλα διεθνή πρότυπα.

Το πλοίο «Turkuaz» ξεκινά το ταξίδι του με ειδική τελετή όπου θα παρευρεθούν ο μεγαλομανής, αλλά και αρχιτέκτονας της νέας σύγχρονης Τουρκίας ο πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου και ο υπουργός Ενέργειας, Μ.Γιλντίζ.

To σκάφος έχει δυνατότητες να αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέρα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, στους πόλους, στους ωκεανούς και σε έντονα αμφισβητούμενες (hotly disputed) περιοχές όπως το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο όπως χαρακτηριστικά γράφει η Sabah, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά »θέρμες μέρες».

Το »Τουρκουάζ» θα μπορεί να πραγματοποιεί επίσης έρευνες για πολλούς άλλους τομείς όπως χάρτες σεισμογενών περιοχών, στοιχεία κλιματικής αλλαγής, θαλάσσια ρύπανση και ζωή στο βυθό της θάλασσας.

http://elthraki.gr/βγάζουν-για-έρευνες-υδρογονανθράκων/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top