0

Με ανακοίνωση που γνωστοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικών θεμάτων της περιφέρειας ΑΜΘ Σωτήρης Παπαδόπουλος έγινε γνωστό ότι ο φάκελος της τροποποίησης του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP έχει διαβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και ότι οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να προσέλθει στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων της περιφέρειας στην Κομοτηνή για να ενημερωθεί και να υποβάλλει τυχόν απόψεις-ενστάσεις εντός 30 ημερών από την δημοσίευση της ανακοίνωσης (η οποία έγινε στις 12 Μαρτίου).

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι "όπως ενημέρωσα και την επιτροπή πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας, στην νέα αυτή μελέτη -η οποία διαφοροποιεί την ήδη εγκεκριμένη από το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. μελέτη- καταγράφονται οι εξής αλλαγές:


  • έχει μετατοπιστεί η όδευση του αγωγού στην περιοχή του δήμου Νέστου -συγκεκριμένα στο ύψος του Ποντολίβαδου- έτσι ώστε να μην περάσει ο αγωγός μέσα από αγροτικές περιοχές αλλά από αγροτικούς δρόμους,
  • υπάρχει μια παράκαμψη στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, η οποία έχει σκοπό να μην θίξει καθόλου τα αγροκτήματα.


Από εκεί και πέρα, μετά από 45 μέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα, η οποία και θα κληθεί να αποφασίσει αν εγκρίνει ή όχι την τροποποιημένη μελέτη. Το πιθανότερο είναι να τεθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο -άλλωστε αυτή θα είναι και η δική μου εισήγηση-, καθώς μιλάμε για ένα αρκετά σοβαρό θέμα, το οποίο δεν σχετίζεται μόνο με τους κατοίκους των 2 αυτών περιοχών. Ήδη μάλιστα σκοπεύουμε να ζητήσουμε διευκρινίσεις και την περιοχή του Ζυγός, καθώς και εκεί υπάρχουν έντονες, δικαιολογημένες αντιδράσεις, τις οποίες και θα υποστηρίξουμε."

http://kavala-portal.gr/index.php/2014-07-01-07-51-49/item/2670-oristika-pros-allagi-odefsis-tou-agogoy-tap-stin-perioxi-tis-neas-karvalis-kai-tou-pontolivadou

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top