0

Η Α΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχε στο διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν  η Δ/νση Π.Ε  Σερρών με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα  και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων.

Θέμα του διαγωνισμού: «Κύπρος  1974 – 2014: 40 χρόνια  Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…»

Οι μαθητές του Α1 τμήματος του σχολείου συμμετείχαν με μια ομαδική εργασία κολάζ και του Α2 με ατομικές ζωγραφιές.

 Για έναν μήνα και κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Κύπρου, τον πολιτισμό της, την γλώσσα της, την μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς της. Ευαισθητοποιήθηκαν για το πρόβλημα της διχοτόμησης της Κύπρου και συνειδητοποίησαν ότι οι λαοί ζουν καλύτερα όταν υπάρχει ειρήνη, φιλία και συνεργασία μεταξύ τους.

Στο διαγωνισμό προκρίθηκε και πήρε το 1Ο βραβείο πανελληνίως η ομαδική εργασία  κολάζ του Α1 τμήματος με  υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την δασκάλα του τμήματος  κ.   Σίσκου Αναστασία και τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Σαμαρούδη Νικόλαο.

http://kavala-portal.gr/index.php/entheta/education/item/2681-1o-panellinio-vraveio-gia-to-24o-dimotiko-sxoleio-kavalas-se-diagonismo-me-thema-tin-kypro-kai-ton-attila

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top