0

Συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση το παρολίγον δυστύχημα που προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης κατά την διάρκεια των εργασιών για την ολοκλήρωση των κρηπιδωμάτων του βορείου τμήματος του εμπορικού λιμανιού Καβάλας "Φίλιππος Β'", όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι αυτή την ώρα συνθήκες ένας μεγάλος τσιμεντένιος όγκος (βάρους άνω των 1700 τόνων) ξέφυγε από τον έλεγχο των εργατών και κατέληξε "άτσαλα" στην θάλασσα, αφού πρώτα χτύπησε τον πλωτό γερανό, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην "ΝΕ" ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης, το σχετικό φωτογραφικό υλικό που ελήφθη από τον τόπο του ατυχήματος εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών -το οποίο και εκτελεί το έργο, μας και η ανάδοχος εταιρεία ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ έχει υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο- και ότι πλέον αναμένονται επιτόπιοι έλεγχοι για τυχόν απόδοση ευθυνών.

Ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ανέφερε αρχικά ότι η επέκταση του κρηπιδώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για το εμπορικό λιμάνι, μιας και με την ολοκλήρωσή του το κρηπίδωμα του λιμανιού θα ανεβεί στα 900 μέτρα ύψος -σήμερα είναι στα 500 μέτρα- τόνισε ότι "εμείς ως Οργανισμός κάναμε αυτό που έπρεπε. Μόλις πληροφορηθήκαμε το ατύχημα, τραβήξαμε βίντεο και φωτογραφίες τα οποία και στείλαμε το πρωί της Πέμπτης στην αρμόδια επιβλέπουσα υπηρεσία (την Υπηρεσία Συγκοινωνιακών Έργων και Υποδομών με έδρα τη Θεσσαλονίκη) έτσι ώστε να επιληφθεί του θέματος και να δει αν υπάρχει κάποια μεγάλη ζημιά που να επηρεάζει το έργο. Πλέον είναι βέβαιο ότι τόσο η Υπηρεσία όσο και το Λιμεναρχείο θα προχωρήσουν στον απαιτούμενο επιτόπιο έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές και ευθύνες.

Από τη μεριά της, η τεχνική εταιρία μάς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ζημιά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει παράπονα στην Υπηρεσία Συγκοινωνιακών Έργων και Υποδομών για το αν το έργο εκτελείται βάση της εγκεκριμένης μελέτης ή όχι. Από την μεριά μας, πάντως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα. Υπήρχε πολύς κόσμος εκεί την ώρα του ατυχήματος, ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτε!"

Στη θέση του το «κεσόν»;

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, το βράδυ της Τρίτης, λίγες μόνο ώρες μετά το ατύχημα, η ανάδοχος εταιρίας συνέχισε τις εργασίες και τοποθέτησε κανονικά το κυψελωτό κιβώτιο χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος ή πραγματογνωμοσύνη από κάποιον τρίτο! Ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι "είναι δεδομένο ότι θα επιληφθεί η αρμόδια επιβλέπουσα Υπηρεσία".

http://kavala-portal.gr/index.php/2014-07-01-07-48-55/item/2669-xristos-iliadis-gia-paroligon-dystyxima-sto-filippos-v-dedomenos-o-epitopios-elegxos

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top