0

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της Energean Δρ Νικολάου, στα 8 χρόνια που λειτουργεί τις εγκαταστάσεις του Πρίνου η εταιρία έχει καταβάλει περί τα 53 εκατ. στο Δημόσιο και στα ταμεία, 60 εκατ. στις εταιρίες δημοσίου συμφέροντος, ενώ έχει εισφέρει στην τοπική κοινωνία περί τα 94 εκατ. ευρώ.

Η συνεισφορά της Energean Oil & Gas στο Δημόσιο και στην τοπική κοινωνία της Καβάλας ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της 8ετίας κατά την οποία η εταιρία λειτουργεί τις εγκαταστάσεις του Πρίνου. Επιπλέον, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1.000 πολίτες απασχολούνται καθημερινά άμεσα και έμμεσα με άξονα την πετρελαϊκή δραστηριότητα της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην Πάτρα από τον τεχνικό σύμβουλο της Energean Δρα Ντίνο Νικολάου, σε αυτά τα οκτώ χρόνια η εταιρία έχει καταβάλει περί τα 53 εκατ. ευρώ για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και πληρωμές στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία και 60 εκατ. ευρώ στις εταιρίες δημοσίου συμφέροντος.

Στο ίδιο διάστημα, η Energean έχει εισφέρει στην τοπική κοινωνία της Καβάλας περί τα 94 εκατ. ευρώ μέσα από μισθούς, προμήθειες, μεταφορές, ενοικιάσεις, δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και άλλες δραστηριότητες που εξυπηρετούν τις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου, τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης και την γενικότερη παρουσία της εταιρίας στην περιοχή.

Επιπλέον, η εταιρεία απασχολεί σήμερα άμεσα 348 εργαζόμενους σε 22 ειδικότητες. Οι 307 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων και των ναυτικών, εργάζονται στην Καβάλα και οι 41 στην Αθήνα. Εκτιμάται δε ότι σε τομείς που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Energean απασχολούνται έμμεσα περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι, καθώς στον πετρελαϊκό τομέα υπολογίζεται ότι μία άμεση θέση εργασίας δημιουργεί άλλες τρεις έμμεσες.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι, στη διάρκεια της μετασκευής του ιδιόκτητου γεωτρυπάνου Energean Force, η οποία ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος απασχολήθηκαν 40 εργαζόμενοι σε σταθερή βάση, 35 εργαζόμενοι από την Καβάλα καθώς και 42 εργολαβικές εταιρίες με 263 εργαζόμενους προσωπικό, καλύπτοντας συνολικά 42 ειδικότητες. Η δε έναρξη του γεωτρητικού προγράμματος από το Energean Force στην Καβάλα συνεπάγεται τη δημιουργία 48 νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, βασική προτεραιότητα της Energean είναι η απασχόληση τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, η οποία ενισχύει με προστιθέμενη αξία και τεχνογνωσία τις τοπικές κοινωνίες και διασφαλίζει την εφαρμογή των κανόνων υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Η εταιρία επισημαίνει επίσης ότι η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί στα Ιωάννινα και στο Κατάκολο καθώς και σε όποια νέα περιοχή δραστηριοποιηθεί η Energean Oil & Gas στη χώρα μας.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1316353/energean-pano-apo-200-ekat-h-syneisfora-se-dhmos.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top