0

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επέστρεψε από την Τουρκία η δήμαρχος  Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία επισκέφθηκε τον δήμο Άρτσιλαρ της Κωνσταντινούπολης κάτω από τον Κεράτιο Κόλπο, κοντά στο αεροδρόμιο. Εκεί πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο γυναικών δημάρχων, στο οποίο βραβεύθηκαν όλες οι γυναίκες δήμαρχοι.

Η δήμαρχος Καβάλας  επισημαίνει ότι οι  εντυπώσεις που αποκόμισε είναι πάρα πολύ καλές, καθώς μαζί με τις  υπόλοιπες συναδέλφους της  γυναίκες- δημάρχους κατέθεσαν τις απόψεις τους, σχετικά με το πώς θα πρέπει να διοικούνται οι δήμοι. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με έναν γερμανικό φορέα του σοσιαλιστικού κόμματος. «Εκτός του ότι η συμμετοχή στο συνέδριο ήταν για εμάς μία εξαιρετική εμπειρία, διαφημίστηκε και η πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτή η πρωτοβουλία να μη μείνει στο πρώτο συνέδριο, αλλά να ακολουθήσουν και άλλα. Στο συνέδριο συμμετείχαν γυναίκες -δήμαρχοι από διάφορες χώρες, όπως για παράδειγμα από την Ισλανδία, από την Ιταλία, από την Ινδία, από το Κόσοβο κλπ.

Ένα θέμα που προκάλεσε το ενδιαφέρον των δημάρχων και τις απασχόλησε πάρα πολύ ήταν  τα δεινά που περνούν οι γυναίκες σε καιρό πολέμου, με δεδομένο ότι στην Τουρκία έχουν  πολύ κοντά τους  στρατόπεδα προσφύγων από τη Συρία. Η κ. Τσανάκα πρότεινε στις συνέδρους να αναλάβει ο δήμος Καβάλας τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, γεγονός που έγινε αποδεκτό με μεγάλη χαρά. Την δήμαρχο Καβάλας  συνόδευσε στο ταξίδι της ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Μιχάλης  Λυχούνας ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Κωνσταντινούπολη την παράσταση «Δάφνες και Πικροδάφνες» που είναι παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

http://www.kavala-portal.gr/index.php/2014-07-01-07-49-21/item/2713-sto-1o-pagkosmio-synedrio-gynaikon-dimarxon-i-tsanaka-i-epomeni-diorganosi-tha-ginei-stin-kavala-meta-apo-protasi-tis

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top