0

Από την επόμενη τουριστική περίοδο θα μπορούν οι κάτοικοι της Θάσου να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του υπό κατασκευή υδατοδρομίου του Λιμένα, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό οι διεργασίες από πλευράς της ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (γνωστής και ως Hellenic Seaplanes) για την ανάπτυξη ενός ευρέος δικτύου υδατοδρομίων σε ολόκληρη την Ελλάδα (όχι μόνο σε παραθαλάσσιους αλλά και σε παραλίμνιους προορισμούς -όπως οι λίμνες Πλαστήρα και Κρεμαστών). Η Θάσος θα είναι ο 3ος προορισμός με υδατοδρόμιο σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜΘ (μαζί με την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη), με τα μηνύματα από το νησί να είναι αρκούντως αισιόδοξα.

Τα τελευταία νεότερα προέκυψαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Hellenic Seaplanes με τον δήμαρχο Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Ο τελευταίος, μιλώντας στο Kavala Portal, αναφέρθηκε εκτενώς στα συμπεράσματα της συνάντησης αυτής:

"Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, φέτος δεν υπάρχει χρόνος για την ενεργοποίηση κανενός υδατοδρομίου σε ολόκληρη την χώρα, ωστόσο το όλο δίκτυο θα ανοίξει την επόμενη τουριστική περίοδο. Όσον αφορά την Θάσο, εδώ και καιρό το λιμενικό ταμείο έχει αποφανθεί υπέρ της κατασκευής του υδατοδρομίου, και πλέον είμαστε στην φάση της υλοποίησης του τοπογραφικού πλάνου.

Το υδατοδρόμιο Θάσου θα κατασκευαστεί δίπλα στο αρχαίο λιμάνι του Λιμένα και θα έχει χωρητικότητα ενός υδροπλάνου (δεν θα υπάρχει, δηλαδή, δυνατότητα προσθαλάσσωσης περισσότερων του ενός υδροπλάνων στο ίδιο σημείο). Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes θα έχουν μεταφορική δυνατότητα ως και 19 ατόμων, ενώ η εταιρεία θα παρέχει τη δυνατότητα εκμίσθωσης αεροσκαφών χωρητικότητας 9-12-19 επιβατών. Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα μεταφοράς φορτίων αλλά και προσθαλάσσωσης ειδικά διαμορφωμένων υδροπλάνων για την διακομιδή ασθενών, ακόμα και πυροσβεστικών υδροπλάνων -με την προϋπόθεση αυτά να φέρουν πλωτήρες.

Όταν ξεκινήσουν οι πτήσεις, η Θάσος θα συνδέεται με αρκετούς προορισμούς κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα (ακόμα και με Θεσσαλονίκη και με Βόλο), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα υποδοχής υδροπλάνων από Τουρκία -μέσω της Αλεξανδρούπολης. Πέρα από τα προφανή οφέλη τόσο για το τουριστικό κεφάλαιο όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θάσου, οφέλη σε οικονομικό επίπεδο θα έχει και ο δήμος, καθώς από την Hellenic Seaplanes θα καταβάλλεται ενοίκιο ανάλογο με αυτό που καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την χρήση τραπεζοκαθισμάτων."

http://www.kavala-portal.gr/index.php/2014-07-01-07-48-55/item/2663-apo-tin-epomeni-touristiki-saizon-to-ydatodromio-stin-thaso

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top