0

Δύο μικρά ελληνικά νησιά της άγονης γραμμής, το Καστελόριζο και η Σύμη καθώς και η Θάσος είναι τα δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου σύμφωνα με αφιέρωμα της εφημερίδας The New Zealand Herald, με τίτλο «Διαμάντια της Μεσογείου». Τα τρία ελληνικά νησιά φιγουράρουν στις πρώτες τρεις θέσεις της κατάταξης και να ακολουθούν άλλα τρία ιταλικά νησιά.

Σε ό,τι αφορά το Καστελόριζο, o περιηγητής αναφέρεται χαρακτηριστικά στους ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι περνούν άνετες στιγμές στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο, οι οποίοι ξαφνικά «αρχίζουν να μιλούν αγγλικά με αυστραλιανή προφορά, καθώς, όπως προκύπτει, είχαν καταφτάσει μετανάστες στην Πέρθη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, για να ανακαινίσουν παλιές οικίες και να στήσουν μικρές επιχειρήσεις μαζί με τα παιδιά τους».

Εν συνεχεία, η άφιξη στη Σύμη χαρακτηρίζεται από τον αρθρογράφο ως «η εμπειρία του τέλειου μικρού ελληνικού νησιού», καθώς γίνεται αναφορά στη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά του λιμανιού, στο λαογραφικό μουσείο και στο μοναστήρι του νησιού, βασικών σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το νησί της Θάσου χαρακτηρίζεται ως «ένα ακόμα καλά κρυμμένο μυστικό», δεδομένου ότι δεν αποτελεί το «κλασικό» ελληνικό νησί από αρχιτεκτονικής άποψης. Αποτελεί «ιδιαίτερη» περίπτωση, δεδομένου ότι στο παρελθόν προσέλκυε περισσότερο τουρίστες «χαμηλού προϋπολογισμού», ενώ τώρα «σφύζει» από τουριστική κίνηση, καθώς αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, το «πέρασμα για την Τουρκία και την Κροατία».

Όσον αφορά στα ιταλικά διαμάντια της μεσογείου, αυτά είναι τα νησάκια Procida, Elba και Giglio, εκεί όπου συνέβη το 2012 η ναυτική τραγωδία του  Costa Concordia.

Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από φωτογραφικά στιγμιότυπα των νησιών  και είναι προσβάσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

http://www.koolnews.gr/travel/589504-kastelorizo-simi-kai-thasos-ta-diamantia-tis-mesogeiou/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top