0

Νέα οδηγία όσον αφορά τις άδειες για τα ελαφρά τετράτροχα οχήματα εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας νόμιμη την οδήγησή τους από την ηλικία των 14 ετών.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όλα τα παιδιά που έχουν κλείσει το 14ο έτος, μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης για τα ελαφρά μηχανοκίνητα τετράτροχα. Ένα από αυτά είναι και το ηλεκτροκίνητο Renault Twizy, το οποίο διατίθεται σε δύο εκδόσεις.

Η πρώτη έχει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. και απαιτείται κανονική άδεια οδήγησης, οπότε ο οδηγός πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Η δεύτερη όμως, με την ονομασία Twizy 45, καλύπτει τις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. και θεωρείται ιδανική για τους νέους, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση σε σχέση με ένα scooter.

Από τη βασική έκδοση, διαθέτει ζώνη ασφαλείας, κλωβό ασφαλείας και αερόσακο. Το Twizy 45 έχει πλήρη έγκριση τύπου για χρήση σε δημόσιο δρόμο, ωστόσο στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP δεν τα κατάφερε και τόσο καλά.

http://www.zougla.gr/automoto/article/epitrepete-i-odigisi-tou-renault-twizy-se-14xrona-pedia

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top