0

Ο Ελληνισμός μπορεί να πραγματοποιήσει άθλους που υπερακοντίζουν τα συνήθη ανθρώπινα μέτρα, όταν αντλεί έμπνευση και δύναμη από την ιστορία του.

Όταν πιστεύει στο δίκαιο της υποθέσεως για την οποία αγωνίζεται και προπαντός όταν ομονοεί.
Υπήρχαν και οι τρεις αυτές προϋποθέσεις τον Μάρτιο του 1821.

Οι Έλληνες είχαν συνείδηση της ιστορικής συνέχειας του έθνους. Ήταν υπερήφανοι για τον αρχαίο πολιτισμό τους. Είχαν λαμπρά πολιτιστικά πρότυπα να μιμηθούν και οραματίζονταν την αναβίωση του μεγάλου παρελθόντος τους και την προβολή του στο μέλλον. Και τέλος διακατέχονταν από το πάθος της ελευθερίας που είναι προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία κάθε λαού.

Η εθνεγερσία του 1821 ήταν ένα εγχείρημα παράτολμο. Αψηφούσε τις αναλογίες των αριθμών και για αυτό ακριβώς διέψευσε τις προβλέψεις όλων εκείνων που υποτιμώντας το πάθος αυτό προεξοφλούσαν πως η εξέγερση θα πνίγονταν από τα πρώτα κιόλας βήματα της στο αίμα.

Στους δύο αιώνες περίπου που διανύσαμε από τότε που ανακτήσαμε την εθνική ανεξαρτησία μας ή πατρίδα μας πέρασε από πολλές περιπέτειες ώσπου να πάρει την σημερινή μορφή της.

Περιπέτειες που τις σφράγισαν θρίαμβοι αλλά και συμφορές.

Και πρέπει να είναι οδηγός μας ενόψει των κρίσιμων περιστάσεων που διανύει και σήμερα η χώρα μας.

Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι η οικονομία μας απειλείται από Κατάρρευση, κατάρρευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση του βιοτικού μας επιπέδου θα αποδυναμώσει σε κρίσιμες στιγμές την αμυντική μας ικανότητα και τέλος θα υποβαθμίσει την θέση μας σε μια ενωμένη Ευρώπη στην οποία έχουμε τοποθετήσει αμετάκλητα το μέλλον της χώρας μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δήμητρα Τσανάκα

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top