0

Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ.Γιώργου Παυλίδη, προς τη Διεθνή Ένωση Καπνοκαλλιεργητών (ITGA) που εδρεύει στην Πορτογαλία, το επόμενο Διεθνές Φόρουμ Καπνού θα οργανωθεί στην έδρα της Περιφέρειά μας, στην Κομοτηνή, στις 11 Σεπτεμβρίου 2015.

H Περιφέρειά μας είναι μια περιοχή με έντονη καπνοπαραγωγική δραστηριότητα. Η καλλιέργεια του καπνού συμβάλλει σημαντικά στο εισόδημα των πολιτών της ΠΑΜΘ και κατ’επέκταση στην οικονομία της Περιφέρειάς μας.

Οι εξελίξεις στον καπνοπαραγωγικό κλάδο που επηρεάζονται από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) στην ΕΕ, η εφαρμογή των μέτρων κατά των συστατικών του Καπνού που συζητούνται και οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από την εφαρμογή τους στις οικονομίες των χωρών παραγωγής του, οι κορυφαίες ποιότητες καπνού (μπασμάς) της Περιφέρειάς μας, η οικονομική εξάρτηση από αυτόν  10.000 περίπου νοικοκυριών λόγω μονοκαλλιέργειας και το γεγονός ότι ο καπνός για τις περιοχές ιδίως Ροδόπης και Ξάνθης αποτελεί στοιχείο παράδοσης και πολιτισμού, μας οδήγησαν στην πρωτοβουλία μας. Στόχος να αναδείξουμε τα προβλήματα και να αγωνιστούμε ώστε να μην αδικηθούν οι καπνοπαραγωγοί και να μην πληγεί το προϊόν.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top