0

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη με τη Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρόντος του Πρόεδρου κ. Γεώργιο Σκόδρα και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Οικονομικών της εταιρείας κ. Εμμανουήλ Κελαηδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη μεταξύ των οποίων είναι:

  1. Η πορεία υλοποίησης του οδικού έργου Αδράνιο – Μάνδρα – Ψαθάδες Ν.Έβρου και καθώς και τα επ΄ αυτού απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.
  2. Ο Αυτοκινητόδρομος Ε61 Δράμας – Καβάλας και η πορεία των μελετών. Ο Περιφερειάρχης απαίτησε, ενόψει υλοποίησης, να διασφαλιστεί η μέγιστη εφικτή προσβασιμότητα στα σημεία όπου υπάρχουν οικισμοί και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και σε κάθε περίπτωση να μην απομονωθούν οι επιχειρήσεις.
  3. Η Εθνική Οδός Δράμας – Αμφίπολης και τα ελλείμματα στις μελέτες.
  4. Ενημέρωση για την μελέτη της Εθνικής Οδού Ξάνθη – Ε/Β Σύνορα και τα προβλήματα που ανέκυψαν.
  5. Συζητήθηκαν οι αιτηθείσες από την Περιφέρεια οδικές συνδέσεις ανόδου στην Εγνατία οδό, στην ευρύτερη περιοχή της Τούζλας – Καβάλας για τους κινούμενους προς Θεσσαλονίκη αλλά και προς Καβάλα. Το έργο έχει σχέση με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης της περιοχής αυτής. Η Εγνατία οδός διαβεβαίωσε ότι η μελέτη προς Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν έτοιμη και βαίνει προς υλοποίηση ενώ προγραμματίστηκε μελέτη και για την άνοδο προς Καβάλα.
  6. Ζητήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας η αδειοδότηση για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων επί του άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας (από και προς το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας – Μακάζας) έτσι ώστε οι εισερχόμενοι στη περιοχή ξένοι επισκέπτες να ενημερώνονται για την παραμονή τους εντός αυτής.
  7. Η μελέτη της Περιμετρικής οδού της Καβάλας και η εξέλιξή της.
  8. Η σύνδεση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό (που συμπεριλαμβάνει την περιφερειακή Αλεξανδρουπόλεως) .
  9. Το θέμα των διοδίων αλλά και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν ιδιαίτερα στην ανταγωνιστικότητα αλλά και τοπικές στρεβλώσεις. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα των διοδίων ενδιαμέσως των δύο εξόδων στην Καβάλα.
  10. Θέματα λειτουργικότητας της Εγνατίας Οδού.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top