0

Στη διεθνούς φήμης  τουριστική έκθεση EMITT που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη  της Τουρκίας  πήρε μέρος φέτος και ο Δήμος Νέστου για πρώτη φορά.. Η αποστολή του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο  τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη  αναχώρησε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και παρέμεινε εκεί  για δυο ημέρες . Τον κ. Χατζηγερακούδη συνόδευαν η αρμόδια πολιτιστικών δράσεων του Δήμου κ. Σκορδά Κ., η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Αργυρέλη Ελ.,   ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής πολιτισμού κ. Αργυράκης Μ. , ο πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Π    .και η φιλόλογος Δέσποινα Παπαδοπούλου  ως μεταφράστρια  της αποστολής.

Η έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για αναρίθμητες επιχειρήσεις , αποστολές Δήμων και κρατών , ξενοδοχεία και άλλους φορείς  που επιθυμούν να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν ώστε να γίνει ελκυστικό στην αγορά του τουρισμού.

Η αποστολή του Δήμου παρουσίασε στην έκθεση ένα από τα πιο άρτια και οργανωμένα περίπτερα τουριστικής προβολής.Με  μια ξεχωριστή αφίσα , ένα πλούσιο φυλλάδιο που  πρόβαλλε με τον καλύτερο τρόπο τα ωραιότερα σημεία του Δήμου , ιδιαίτερα την Κεραμωτή,  μ’ένα DVD  που προβαλλόταν στο περίπτερο  της αποστολής και παρουσίαζε τις ομορφιές , την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα , την μαγευτική παραλία , την αμμόγλωσσα, τις επιχειρήσεις , τα τοπικά προϊόντα και είχε την ευκαιρία  να το  προμηθευτεί κάθε επισκέπτης .

Μ’ένα τεράστιο καλάθι που δέσποζε στο περίπτερο τραβώντας την προσοχή  και το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ένα καλάθι που περιείχε προιόντα παραγωγής του Δήμου μας και που με πολλή αγάπη προσέφεραν επιχειρηματίες -συμπολίτες μας για την αποστολή (ούζο, τσίπουρο, τυριά, ακτινίδια, σπαράγγια, κρασιά, ελιές, κ.α.) Το περίπτερο είχε εικόνα και άρωμα ελληνικό με τον τρόπο που το οργάνωσε η αποστολή ενώ δεκάδες κάρτες από τοπικές επιχειρήσεις έγιναν σε λίγες ώρες ανάρπαστες από τους διερχόμενους.  Η αποστολή πραγματικά δούλεψε σκληρά πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης γεγονός που τελικά απέδωσε στο σκοπό της.

Ο κ. Χατζηγερακούδης φανερά ικανοποιημένος επιστρέφοντας μίλησε για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν για το περίπτερο του Δήμου ιδιαίτερα οι Τούρκοι επισκέπτες οι οποίοι αποτελούν λόγω πληθυσμού και της μικρής απόστασης που μας χωρίζει , μια μεγάλη ευκαιρία  αύξησης και ανάπτυξης του τουρισμού μας. Οι ίδιοι έδειχναν να γνωρίζουν για πρώτη φορά την Κεραμωτή  εντυπωσιασμένοι. Πάνω από 2500 επισκέπτες σταμάτησαν στο περίπτερο , ενημερώθηκαν , προμηθεύτηκαν αναμνηστικά, φυλλάδια, ήπιαν  το σπάνιο ούζο μας, δοκίμασαν εδέσματα ενώ ο κ. Χατζηγερακούδης  ανέφερε πως το καλοκαίρι  που έρχεται θα είναι διαφορετικό και οι τουρίστες θα είναι σίγουρα και από την Τουρκία..

Ανάλογη αποστολή οργανώνεται τον επόμενο μήνα για τη Σόφια της Βουλγαρίας κι έπεται συνέχεια.

Τέλος ο αντιδήμαρχος ανέφερε τις ευχαριστίες του για τον Δήμαρχο και την εμπιστοσύνη που του επέδειξε για την οργάνωση της αποστολής, ευχαρίστησε όσους τον συνόδεψαν για την άψογη οργάνωση και παρουσία τους, όσους δούλεψαν για την αποστολή, τους επιχειρηματίες για τα προϊόντα που πήραν μαζί τους, και τον κ. Χριστόφορο Γκριτζελάκη  που διέθεσε μίνι λεωφορείο για την ασφαλή  μεταφορά της αποστολής από τον ίδιο.

http://www.proininews.gr/01/28/ο-δήμος-νέστου-στην-εμιττ-2015/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top