0

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με τις περισσότερες αποφάσεις ομόφωνα, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος οικονομικών θεμάτων του Δήμου Καβάλας πρόεδρος της ίδιας επιτροπής Δημοσθένης Τουλκίδης, εξήγησε στα μέλη της επιτροπής την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καβάλας ν΄ αρχίσει και πάλι να πληρώνει τους προμηθευτές του.

Αυτή η διαδικασία είχε σταματήσει περίπου στο τέλος του προηγούμενου έτους, προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση του νέου προϋπολογισμού, να προετοιμαστούν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, να προσαρμοστούν στα δεδομένα του προϋπολογισμού του 2015.

Χθες μάλιστα στην ίδια επιτροπή αποφασίστηκαν θέματα που είχαν σχέση με το κλείσιμο του λογιστηρίου του Δήμου Καβάλας, για το έτος 2014.

Εντάλματα που δεν πληρώθηκαν ενώ κόπηκαν εγκαίρως, ακυρώθηκαν, οι δαπάνες θα ενταλματοποιηθούν από την αρχή και θα πληρωθούν το δυνατό συντομότερα.

Όπως είπε ο κ. Τουλκίδης η ενταλματοποίηση των δαπανών για πρώτη φορά το 2015, αρχίζει τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, με προοπτική μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να πληρωθούν οι πρώτοι προμηθευτές για την πληρωμή των οποίων δεν χρειάζεται να δώσει έγκριση ο επίτροπος.

Όπου η έγκριση αυτή είναι υποχρεωτική, θα πρέπει οι δαπάνες να ελεγχθούν από την επίτροπο στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, και να πληρωθούν αμέσως μετά.

Προς εξυπηρέτηση όλης αυτής της διαδικασίας θα λάβει σχετική απόφαση την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο σε συνέχεια της οποίας θα ξανασυνεδριάσει την Παρασκευή εκτάκτως η οικονομική επιτροπή.

Ένα από τα άλλα θέματα που απασχόλησαν χθες την οικονομική επιτροπή, είχε να κάνει με τις εργασίες για τη μελέτη των έργων που είναι απαραίτητα στο 5ο γυμνάσιο, στη συνοικία της Παναγίας. Το θέμα θα φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο, όπου πρέπει κι αυτό ν αποφασίσει μετά από περίπου μία εβδομάδα όπως όμως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, το έργο αν και δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θ΄ αρχίσει, όχι θ΄ αρχίσει εγκαίρως, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη, προκειμένου τότε το 5ο γυμνάσιο να ξαναλειτουργήσει.

Στη συνεδρίαση της ίδιας οικονομικής επιτροπής χθες εξέφρασε την απορία της η δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη. Αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει τα έξοδα για τη λειτουργία των σχολείων και την Κυριακή, αφού τα περισσότερα σχολεία λειτούργησαν εκτάκτως λόγω του ότι ήταν εκλογικά τμήματα.

«Ποιος θα πληρώσει το πετρέλαιο που κάηκε στα σχολεία την Κυριακή;» ρώτησε τα άλλα μέλη της οικονομικής επιτροπής, η κα Φραντζεσκάκη, χωρίς φυσικά να πάρει απάντηση, αφού κι αυτές τις δαπάνες θα επιβαρυνθεί το γραφείο του Δήμου.

http://www.proininews.gr/01/28/δήμος-καβάλας-αρχίζει-η-πληρωμή-των-πρ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top