0

Ενα ενδιαφέρον βίντεο δημοσίευσαν οι συνεργάτες της “Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη” τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο!

Το βίντεο παρουσιάζει σειρά φωτογραφιών από τις εργασίες που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια στο ορεινό κτίριο του πρώην Φυλακίου Ακρίτας ώστε αυτό να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας ορφανών παιδιών και άλλων δραστηριοτήτων του φιλανθρωπικού αυτού οργανισμού.

Το Φυλάκιο Ακρίτας παραχωρήθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην “Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη” για χρήση και για τον σκοπό αυτό οι εργασίες ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν όλο το περασμένο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από ιδιωτικούς πόρους που όπως ανακοινώθηκε προέρχονται από εκκλησίες, μοναστήρια αλλά και φίλους της “Κιβωτού” από όλη την Ελλάδα και σε λίγο καιρό ο “Ακρίτας” θα εγκαινιαστεί με την νέα του μορφή.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε έχει αρχειακή αξία καθώς εκτός από φωτογραφίες πριν και κατά την διάρκεια των εκεί εργασιών παρουσιάζεται και η εικόνα του φυλακίου όπως ήταν πριν πολλά χρόνια, όταν το χρησιμοποιούσε ο Ελληνικός Στρατός σε αντιπαραβολή με σήμερα, όπως φαίνεται σχεδόν με το πέρας των εργασιών ανακαίνισης.

Στον φιλανθρωπικό οργανισμό “Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη” συμμετέχουν προσωπικότητες όπως ο συγγραφέας – ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο στρατηγός και πρώην υπουργός Φραγκούλης Φράγκος, ο αρειοπαγίτης δικαστής Βασίλης Νικόπουλος, ο συγγραφέας – γεωστρατηγικός αναλυτής Γιάννης Φριτζαλάς και πολλοί άλλοι ενώ χιλιάδες είναι οι εθελοντές – υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα, χάρη στην προσφορά των οποίων στηρίζονται εκατοντάδες οικογένειες της Θράκης που το έχουν άμεση ανάγκη.

Δείτε το βίντεο:

http://rodopinews.gr/43465

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top