0

Δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι βαμβακοπαραγωγοί της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το πλαφόν παραγωγής.

Αυτό διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Άλλωστε, όπως είχε επισημάνει το προηγούμενο διάστημα και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, με αφορμή τις βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, «ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης ανταλλάσσει στοιχεία με τον ΕΛΓΑ και αυτά συνυπολογίζονται. Οπότε αν κάποιοι παραγωγοί δεν «πιάσουν» την μέση ηρτημένη παραγωγή που έχει οριστεί στην Περιφερειακή τους Ενότητα θα κατέβει ο μέσος όρος αυτής ώστε να λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση. Οπότε δεν θα έχουν πρόβλημα με την είσπραξη της ενίσχυσης».

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία, τόσο για τις αποζημιώσεις όσο και για τις αποπληρωμές των ενισχύσεων.  Ο ίδιος ζήτησε να θωρακιστούν τα σύνορά μας με κτηνιάτρους και υποδομή καθώς όπως φαίνεται η ευλογιά έρχεται εξ’ ανατολών.

http://www.agronews.gr/business/olokliromenes-parousiaseis/arthro/123027/pio-hamila-to-plafon-gia-sundedemeni-vamvakos-se-makedonia-kai-thraki/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top