0

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας στο θέμα που αφορούσε στην έγκριση των θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στα όρια του Δήμου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, καθορίστηκαν οι θέσεις για την πόλη της Καβάλας και τα δημοτικά διαμερίσματα: Κρηνίδων, Νέας Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα, Ζυγού, Λυδίας, Φιλίππων, Κορυφών και Λιμνιάς.

Η καθυστερημένη άφιξη του αντιδημάρχου της τεχνικής υπηρεσίας, Φίλιππου Φιλιππίδη, στη συνεδρίαση, άλλαξε την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας, να αποσύρει το θέμα του αποκλεισμού τμήματος της οδού Αγίας Λαύρας, λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης του διατηρητέου κτιρίου «Μπαλάνου».

Η πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, εισηγήθηκε την απόσυρση του θέματος, αφού ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας ήταν απασχολημένος και δήλωσε αδυναμία να παραβρεθεί στη συνεδρίαση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μουριάδης, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα και ανέλαβε να ενημερώσει την επιτροπή, ως πρώην αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας, για το έργο.

Από το νόμο, είπε, δεν επιτρέπεται ο αποκλεισμός των εισόδων κατοικιών και χώρων στάθμευσης, για την εκτέλεση οικοδομικών και άλλων εργασιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, της ανάπλασης και αποκατάστασης του κτιρίου «Μπαλάνου», εκ παραδρομής περιλήφθηκε στο τμήμα που θα αποκλειστεί και η είσοδος ενός χώρου στάθμευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία κατοίκου προς τον Δήμο.

Το θέμα αποσύρθηκε, αλλά η απόσυρση ήταν προσωρινή, αφού έπειτα από μερικά λεπτά προσήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ο Φ. Φιλιπίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για τη διαμαρτυρία του δημότη.

«Επικοινώνησα με τον εργολάβο του έργου και μου είπε ότι δεν θα αποκλειστεί η είσοδος του χώρου στάθμευσης. Επομένως, ο συμπολίτης θα έχει ελεύθερη πρόσβαση», είπε.

Κατόπιν της εξήγησης που δόθηκε, από τον αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας, η επιτροπή ποιότητας ζωής ενέκρινε ομόφωνα τον αποκλεισμό τμήματος της οδού Αγίας Λαύρας, έως ότου τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου.

Ομόφωνη ήταν, επίσης, η απόφαση της επιτροπής και στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε στην έγκριση των θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στα όρια του Δήμου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, καθορίστηκαν οι θέσεις για την πόλη της Καβάλας και τα δημοτικά διαμερίσματα: Κρηνίδων, Νέας Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα, Ζυγού, Λυδίας, Φιλίππων, Κορυφών και Λιμνιάς.

Σε επόμενη συνεδρίαση, θα έρθουν προς έγκριση οι θέσεις για τα δημοτικά διαμερίσματα: Χαλκερού, Κρυονερίου, Πολύστυλου, Παλιάς Καβάλας και Πολύνερου, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση των τοπικών συμβουλίων.

Πριν τη ψηφοφορία, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σωτήρης Σωτηριάδης, ρώτησε εάν ο Δήμος ελέγχει την τήρηση των διατάξεων του νόμου για την άσκηση της δραστηριότητας του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (κυρίως την κατάληψη του χώρου από τον πάγκο του παραγωγού).

«Ο έλεγχος αυτός γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία», απάντησε η αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και πρόεδρος της επιτροπής.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53668

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top