0

Τη δική της συμμετοχή στην παγκόσμια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού των ακτών, θα κάνει πράξη την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 η Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας, επιλέγοντας να καθαρίσει την ακτή της Καλαμίτσας. Στη δράση αυτή θα συνδράμουν ο Δήμος Καβάλας, η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας και η εταιρεία Goldair Handling.

Τη δική της συμμετοχή στην παγκόσμια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού των ακτών, θα κάνει πράξη την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 η Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας, επιλέγοντας να καθαρίσει την ακτή της Καλαμίτσας.

Στη δράση αυτή θα συνδράμουν ο Δήμος Καβάλας, η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας και η εταιρεία Goldair Handling. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι θα συμμετέχουν στην προσπάθεια και να απευθύνω κάλεσμα προς τους Καβαλιώτες, να έρθουν την Κυριακή στην Καλαμίτσα», είπε ο πρόεδρος της Νεολαίας Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας, Αντώνης Μιχαηλίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014.

Από πλευράς Δήμου Καβάλας μίλησε η αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός, είπε, είναι χαρακτηριστικό της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Δήμος Καβάλας, πρόσθεσε, ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση της Νεολαίας Εθελοντισμού και Ανάπτυξης και θα συνδράμει με την παροχή της υλικοτεχνικής υποδομής. Επ’ ευκαιρία, ευχαρίστησε την τοπική επιχείρηση που προσέφερε τις σακούλες περισυλλογής των απορριμμάτων και ευχήθηκε η χειρονομία αυτή να έχει μιμητές.

«Η κινητήρια δύναμη του εθελοντισμού, είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Με τον εθελοντισμό ενισχύεται η κοινωνική αλληλεγγύη. Ας ενεργοποιήσουμε, λοιπόν, τον εθελοντή που κρύβουμε μέσα μας και ας πυκνώσουμε τις τάξεις του εθελοντικού κινήματος», είπε ακόμα.

Ο εκπρόσωπος της Λ.Φ.Κ., Βασίλης Χατζηραφαηλίδης, σημείωσε ότι ο εθελοντισμός είναι κομμάτι της ζωής και του πολιτισμού. «Η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Έχει συμμετέχει, αλλά και έχει διοργανώσει δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Συγχαίρουμε τη Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης για την πρωτοβουλία της», είπε ακόμα.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Goldair Handling, Ειρήνη Γεωργαντοπούλου, δήλωσε ότι η εταιρεία πραγματοποιεί, σε ετήσια βάση, δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του προσωπικού της.

Να σημειώσουμε ότι, η παγκόσμια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού των ακτών διεξάγεται κάθε χρόνο, από το τέλος Σεπτεμβρίου έως το τέλος του Οκτωβρίου. Το 2013, συμμετείχαν 2.500 εθελοντές από 75 ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα.

Κατά την εξόρμησή τους, συγκέντρωσαν γύρω στους εννέα τόνους απορριμμάτων, τα οποία προωθήθηκαν για ανακύκλωση. Τα πολυπληθέστερα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν, ήταν: Αποτσίγαρα, κομμάτια πλαστικού και κομμάτια φελιζόλ.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53649

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top