0

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στις 10:30 πμ θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητήριου Έβρου στον 2ο όροφο, στην οποία θα συμμετέχει ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, ερευνητικοί,  παραγωγικοί και οικονομικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής. Αντικείμενο και θέμα της σύσκεψης είναι η εφαρμογή και στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης και της καινοτομίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός της συνάντησης είναι η κατάθεση προτάσεων και η εξέταση υλοποίησης μερίδας αυτών με απώτερο στόχο την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Η σύσκεψη κρίνεται εξαιρετικά σημαντική διότι στην νέα προγραμματική περίοδο οι περιφέρειες καλούνται να προτάξουν επενδύσεις και σχέδια που αφορούν την έρευνα, την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση, οι οποίες θα πηγάζουν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

http://www.faros24.gr/oikonomika-nea/epimelitirio-ebrou-siskepsi-gia-tin-eksipni-ekseidikeisi-kai-tin-kainotomia.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top